Criza bebelușilor cu E.coli a ajuns și în Covasna

bebe.jpg

bebelus e.coli
Un bebeluș din Covasna a ajuns în Capitală cu simptome asemănătoare celor infectați cu bacteria ucigașă
Foto: Getty

A trecut deja o lună de când criza bebelușilor cu E.coli s-a declanșat. Deși de curând s-a spus că de vină ar fi brânza de vaci a unui mic producător, lucrurile iau acum o altă întorsătură.

Miercuri (2 martie) a fost adusă în București o fetiță de opt luni din Sfântu-Gheorghe, care a fost transferată din Covasna la Spitalul "Marie Curie" cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, anunță adevărul.ro.

Apariția acestui caz ridică semne de întrebare cu privire la cauza care a dus la îmbolnăvirea atâtor bebeluși. Unii consideră că brânza de vaci nu ar fi vinovată pentru infectarea micuților cu bacteria ucigașă, căci cazul de față nu vine tot din județul Argeș.

Citește pe adevărul.ro declarația specialiștilor în bioresurse alimentare cu privire la sursa care a dus la tragicul destin al atâtor copii

 

Loading...

Citește și

  • bacteria e.coli

    După ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu E.coli, bacteria a ajuns în atenția publicului, mai ales că o fetiță a decedat în urma îmbolnăvirii. Escherichia coli afectează vasele de sânge și determină aproximativ 80% dintre cazurile de infecție a aparatului urinar, potrivit medicilor.

  • bebelusi ecoli

    Cazul bebelușilor infectați cu bacteria E.coli trece la un alt nivel. Autoritățile abilitate fac tot felul de teste și încearcă să găsească cauza îmbolnăvirii acestora. După ce apa și laptele praf au fost suspecte pentru răspândirea bacteriei ucigașe, acum este rândul fructelor să fie controlate.

  • Părinţii micuţei Diana, care a făcut blocaj renal şi a murit în cinci zile, plâng neîncetat. Pe lângă suferinţa pierderii unicului lor copil, aceştia ar trebui să treacă printr-un nou calvar: să asiste la deshumare.

  • E.coli, fetita din Arges bolnava, sindrom hemolitic uremic, suspiciune boala, Marie Curie

    Alți 13 bebeluşi din Argeș, suspecți de infectare cu bacteria E.coli, au ajuns la Spitalul din Piteşti în cursul nopţii de miercuri spre joi. Ministerul Sănătăţii a trimis o comisie specială, joi dimineaţă, la DSP Argeş pentru a evalua modul în care direcţia a făcut verificări în acest caz.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1