Cristian Țopescu, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea Militar

Ultima actualizare:

    Cristian Țopescu a fost înmormântat la Ghencea MilitarFoto: Dorin Constanda
Cristian Țopescu a fost înmormântat la Ghencea MilitarFoto: Dorin Constanda

Om de sport, ziarist de televiziune, Cristian Țopescu (81 de ani) a fost condus astăzi, pe ultimul drum, de familie, prieteni, oameni de sport și admiratori, ceremonia desfășurându-se în Cimitirul Ghencea Militar. General de brigadă în rezervă, fostul sportiv de la Steaua a fost înmormântat cu onoruri militare.

Printre campionii prezenți s-au numărat Carmen Bunaciu, Monica Roșu, Carmen Tocală, Mariana Bitang, Cristian Gațu, Ivan Patzaichin, Gheorghe Berceanu, Radu Voina și Octavian Bellu. La catafalc, au făcut de gardă, într-un prim schimb, campionii olimpici Sandra Izbașa, Alina Dumitru și Marian Drăgulescu. De asemenea, Nadia Comăneci a trimis o jerbă pe care a scris "Nadia 10", în amintirea momentului de la Montreal, când Cristian Țopescu a comentat concursul olimpic în care românca a cucerit prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la feminin.  

Născut în București, în 1937, Cristian Ţopescu a debutat în sport la Tânărul Dinamovist, iar apoi a activat la CSA Steaua. A fost campion național la echitație, iar din 1967 a lucrat la Televiziunea Română ca reporter, realizator de emisiuni, redactor-șef al redacției sport, fiind într-o perioadă și director general adjunct.  

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net