Cristian Piedone, urmărit penal în dosarul Colectiv

Ultima actualizare:

    Cristina Piedone este urmărit penal în urma tragediei din Colectiv Foto: ProTV
Cristina Piedone este urmărit penal în urma tragediei din Colectiv Foto: ProTV

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost adus vineri (6 noiembrie) cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorul 4, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, scrie România TV.

Procurorii îl acuză pe Piedone că a încălcat legea când a semnat acordul şi autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv, cu toate că societatea nu îndeplinea condiţiile legale necesare obţinerii acestora.

"În calitate de funcționar public - primar al sectorului 4 București, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințele legale necesare avizării", se arată în ordonanța întocmită de procurorii DNA.''

Procurorii DNA a anunțat vineri că au început în dosarul "Colectiv" urmărirea penală in rem, pentru fapte, pe care le-ar fi săvârșit persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria Sectorului 4, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual.

"Ca urmare a disjungerii (...) unei părți din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv și a declinării cu privire la săvârșirea unor infracțiuni aflate în competența DNA, procurorii de la Secția de combatere a corupției au dispus urmărirea penală față de mai multe fapte, presupus a fi săvârșite de persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria Sectorului 4 București: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat și complicitate), fals intelectual (autorat și complicitate)", se arată într-un comunicat al DNA.

În urma incendiului care a avut loc fix în urmă cu o săptămână (30 octombrie), în clubul Colectiv, au decedat 32 de persoane şi alte 127 sunt în acest moment internate în spitale, 65 dintre ele aflându-se  în stare gravă. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net