Cristian Boureanu scapă de arest! Fostul demnitar va fi plasat sub control judiciar

Ultima actualizare:

    Cristian Boureanu este acuzat că a lovit un polițist în timpul unui filtru rutier
Cristian Boureanu este acuzat că a lovit un polițist în timpul unui filtru rutier

Cristian Boureanu se bucură doar pe jumătate! Fostului demnitar i s-a admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, însă aşteaptă ca această hotărâre să fie definitivă. Cu alte cuvinte, este doar o chestiune de timp până când fostul politician îşi va strânge în braţe iubita şi îşi va revedea familia.

Emoţii mari pentru Cristian Boureanu, care aşteaptă ca tribunalul să-i accepte contestaţia şi să scape de arest. Miercuri ( 2 august) fostul deputat a obţinut o primă victorie, dar mai are de trecut un hop. Instanţa a admis cererea formulată de el şi a dispus înlocuirea deciziei de arestare preventivă cu una mai blândă, plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Asta înseamnă că scapă de celula de închisoare, dar nu are voie să părăsească ţară şi nici Capitala, decât cu acordul organelor de anchetă. El trebuie să se prezinte în faţa organelor abilitate ori de câte ori este chemat de autorităţi şi în plus Cristian Boureanu trebuie să anunţe şi dacă îşi schimbă locuinţa.

"Se admite cererea formulată de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive faţă inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, arestat in baza MAP nr. 78/UP/10.06.2017, emis de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Boureanu Cristian Alexandru", se arată în decizia instanţei.

În urmă cu o săptămână, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca fostul deputat Cristian Boureanu, aflat în arest preventiv din 10 iunie după ce a lovit un poliţist, să rămână încercerat. Cristian Boureanu le-a cerut însă magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti să respingă contestaţia Parchetului şi să fie judecat sub control judiciar.

Boureanu şi-a recunoscut vina

În acelaşi timp, el a susţinut că, având în vedere probele strânse la dosar, dacă era judecător se aresta singur, dar şi că a lucrat în Africa şi a "îndurat multe" şi că nici în situaţii mai grave nu a avut contact cu poliţia. ”Nu neg ce s-a întâmplat, am încercat doar să contest câteva acuzaţii. De exemplu, cea legată de epoleţi. Eram în stare de ebrietate, l-am înjurat o dată şi îmi pare rău. Am lucrat în Africa şi am îndurat multe, sunt rezident american. Nici în situaţii mai grave n-am avut contact cu poliţia. Nu a fost un control de rutină, control de rutină a fost iniţial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Poliţiştii au fost foarte civilizaţi. Patru minute mai târziu am fost urmăriţi şi blocaţi de o altă maşină de poliţie, poliţiştii nici nu s-au mai dus la şofer, au venit la mine. M-au ameninţat că mă umilesc la Antena 3. Dacă aş fi acceptat umilinţele, mă alegeam doar cu o contravenţie. Am 45 de zile in arest, n-am cum să influenţez judecata, voi avea grijă să respect condiţiile impuse. Pe perioada procesului o să mă ocup de familie. Nu am contestat măsura arestului preventiv în primele 30 de zile. Cu probele de la dosar, eu dacă eram judecător mă arestam preventiv”, a mai susţinut Boureanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net