Cristi Danileţ: «Desemnarea Danei Gîrbovan la Justiţie este o ciudăţenie»

Ultima actualizare:

    Nominalizarea Danei Gîrbovan pentru postul de ministru al Justiţiei este ciudată, spune la RFI judecătorul Cristi DanileţFoto Facebook
Nominalizarea Danei Gîrbovan pentru postul de ministru al Justiţiei este ciudată, spune la RFI judecătorul Cristi DanileţFoto Facebook

Nominalizarea Danei Gîrbovan pentru postul de ministru al Justiţiei este ciudată, spune la RFI judecătorul Cristi Danileţ. El acuză lipsa de transparenţă în desemnarea şefei Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România de către PSD.

Cristi Danileţ aminteşte că Dana Gîrbovan a contribuit din plin la modificările controversate ale legilor justiţiei.

”Desemnarea este în urma unei proceduri netransparente. Noi magistraţii nu am ştiut nimic. Personal, eu sunt surprins de negocierile care au loc în forurile unor partide politice cu privire la cariera magistraţilor şi sunt surprins în cel mai neplăcut mod, pentru că doamna Gîrbovan este una dintre cele care au susţinut nişte modificări profund nocive pentru legile justiţiei, mă refer aici la modificările de acum doi ani de zile, o parte din ele s-au şi aprobat anul trecut, prin care s-a adus o atingere gravă independenţei justiţiei, modificări care au fost criticate de forurile europene şi totuşi, modificări pe care doamna Gîrbovan le-a susţinut. Deci cumva este o ciudăţenie să numeşti în funcţia de ministru o persoană care a contestat obligaţii internaţionale pe care România le are de îndeplinit”, spune el.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan.

Dăncilă a afirmat, întrebată despre faptul că Dana Gârbovan, propusă la Ministerul Justiţiei, ar fi apropiată a fostului ministru Florin Iordache şi a susţinut OUG 13, că ar trebui văzute lucrurile bune.

"De ce în momentul în care se face o nominalizare încercăm imediat să aducem o parte negativă pentru acea persoană? Haideţi să gândim pozitiv şi să vedem şi lucrurile bune", a spus Dăncilă.

Ea a spus că din proiectul prezentat de Ana Birchall rămâne doar partea care se referă la înăsprirea pedepselorpentru crimă, viol, pedofilie.

Dana Gârbovan a anunţat că a acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiţiei, cu condiţia de a-i fi asigurată independenţa deplină şi ca preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Ea spune că unul dintre proiectele pe care vrea să le implementeze la Ministerul Justiţiei este combaterea traficului de persoane. Însă combaterea traficului de persoane este o atribuţie a Ministerului Afacerilor Interne.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net