Șoc! Cristi Borcea se întoarce la închisoare. Condamnat definitiv la 5 ani cu executare

Ultima actualizare:

    Cristi Borcea, condamnat la 5 ani de închisoare cu executareFoto:Click!
Cristi Borcea, condamnat la 5 ani de închisoare cu executareFoto:Click!

Veste-șoc pentru familia lui Cristi Borcea. Afaceristul se întoarce la inchisoare, după doar 7 luni de libertate, fiind condamnat definitiv la 5 ani cu executare, în dosarul retrocedarilor din Mamaia. În acelasi dosar, al retrocedărilor ilegale, Radu Mazare a primit 9 ani cu executare. Sentința este definitivă. Soția lui Cristi Borcea, Valentina Pelinel, este însărcinată cu gemeni și urmerază să nască luan viitoare. Borcea și Pelinel mai au un băiețel în vârstă de 2 ani și 8 luni.

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de ICCJ la nouă ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, decizia fiind definitivă. Pronunţarea în acest dosar a fost amânată până acum de patru ori. Mazăre a primit în prima instanţă o condamnare de patru ani de închisoare cu suspendare. Potrivit news.ro, în acelaşi dosar au mai fost judecaţi, pe lângă fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea,  şi Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti şi foşti angajaţi ai Primăriei Constanţa. Curtea de Apel Bucureşti a decis, în luna iulie 2017, condamnarea lui Radu Mazăre la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost acţionar al clubului Dinamo, a fost achitat iniţial.

De altfel, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis achitarea în cazul a 26 de inculpaţi în acest dosar. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu au dispus despăgubiri civile în acest caz, deşi prejudiciul era de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Citește și:

Sărut pasional între Cristi Borcea și Valentina Pelinel, la ieșirea din închisoare

Cristi Borcea, dezvăluiri din perioada arestului: „Spălam holurile, dădeam cu mopul”

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net