Cristi Borcea, în curând în libertate? Cererea de eliberare condiţionată a fost admisă în primă instanţă

Ultima actualizare:

    Cererea de eliberare condiţionată a lui Borcea a fost admisă în primă instanţăFoto: Arhivă Click
Cererea de eliberare condiţionată a lui Borcea a fost admisă în primă instanţăFoto: Arhivă Click

Cristi Borcea s-ar putea afla la un pas de mult dorita libertate! Cererea sa de eliberare condiţionată a fost admisă în primă instanţă, însă Borcea nu poate respira ușurat încă, având în vedere că soluția instanței nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au admis miercuri, 11 septembrie, cererea lui Cristian Borcea de eliberare condiționată, soluţia instanţei nefiind definitivă însă. Borcea a tot insistat asupra eliberării, explicând că el consideră că îndeplinește toate condițiile în acest sens. 

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat de sub puterea MEPI nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel București Secția I Penal. (…) Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4. 

Cristian Borcea și-a justificat dorința de eliberare motivând că muncit tot timpul și a participat la toate cursurile, programele și activitățile la care s-a putut, chiar și când era în carantină. 

Cum a motivat Borcea dorința eliberării

„Am fost vizitat de cei 9 copii în penitenciar. Am ținut legătura cu familia. Mi s-a spus că îndeplinesc condiții, am achitat toate prejudiciile, plus peste două milioane de euro penalități. Din carantină am muncit non-stop, nu știu ce să mai fac să obțin eliberarea, vă rog mult să fiți de acord cu eliberarea”, le-a spus magistraților Cristian Borcea, citat de Mediafax. Procurorul a cerut respingerea cererii de eliberare condiționată, pe motiv că Borcea nu a dat dovadă de „stăruința în muncă și reeducare”. 

Borcea a mai avut o cerere de eliberare în luna mai, însă Tribunalul Bucureşti a respins-o. Cristian Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată prin adunrarea pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal.

Borcea a mai fost eliberat condiționat în iulie 2018, după ce a executat 4 ani și 4 luni din pedeapsa de 6 ani și 4 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor. Fostul acționar Dinamo s-a întors însă în arest pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net