Crin Antonescu: Stejărel Olaru e singurul membru PNL care poate rămâne în Guvern

Ultima actualizare:

    Crin Antonescu (Foto: Tudor Iovu)
Crin Antonescu (Foto: Tudor Iovu)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că singurul liberal care beneficiază de "o dispensă" din partea PNL pentru a rămâne în funcţie, ca secretar de stat, este Stejărel Olaru, care este implicat într-un proiect important.

Antonescu a fost întrebat dacă şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, va fi exclus din PNL în cazul în care refuză să părăsească funcţia.

"Funcţiile de secretar de stat, în unele cazuri de subsecretar de stat sau de agenţii asimilate cu această funcţie care sunt funcţii politice, din acelea s-a cerut demisia. Dacă la ANAF se află în această situaţie şi domnul Diaconu, care este membru al partidului după câte ştiu, nu doreşte să se conformeze deciziei partidului, sigur că atunci va fi exclus din PNL. Există o singură excepţie, trebuie să vă spun de pe acum, şi anume domnul Stejărel Olaru, care are o funcţie de secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, care este angajat într-un proiect important, delicat, legat de românii de pretutindeni şi căruia în măsura în care Guvernul doreşte să-i acorde încredere înainte, i-am acordat ca să spunem aşa o dispensă, pentru că într-adevăr e un proiect foarte important", a declarat Antonescu.

El a precizat că majoritatea secretarilor de stat din partea PNL au demisionat, iar dacă sunt situaţii în care persoanele respective preferă funcţia calităţii de membru de partid, vor pierde calitatea de membru al PNL.

Stejărel Olaru, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe la Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi membru în Consiliul de Coordonare al Organizaţiei PNL Diaspora, şi Dan Manolescu, numit secretar de stat în Finanţe la propunerea PNL, au participat miercuri la şedinţa de guvern.

Aceştia sunt singurii secretari de stat care s-au aflat la masa de şedinţă, alături de miniştrii PSD.

Gelu Ştefan Diaconu, susţinut de PNL, a declarat agenţiei Mediafax că nu va demisiona de la conducerea ANAF, deoarece un astfel de gest ar avea posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat şi că elementele de natură raţională trebuie să prevaleze, nu cele emoţionale.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net