Crin Antonescu a împlinit 59 de ani. Cinci lucruri pe care nu le știați despre el

Ultima actualizare:

    Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de aniFOTO: adevarul.ro
Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de aniFOTO: adevarul.ro

Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de ani. A avut un parcurs lung, plin de lovituri grele. Trei ani a dispărut din viața politică și publică, dar s-a întors acum câteva zile când a anunțat că va candida la europarlamentare.

Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de ani. Viața nu a fost ușoară pentru el. Însă, a reușit să devină un politician de frunte, al doilea om în stat și chiar a fost președintele țării (interimar) pentru 48 de zile. După o carieră onorabilă de politician, brusc,  la 4 martie 2014, în timpul dezbaterilor în Parlament privind votarea noului Guvern, Crin Antonescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Apoi, a dispărut din viața publică.

Acum trei zile, Crin Antonescu a reapărut și a anunțat că şi-a depus documentele pentru a intra pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare.

  • În acte, se numește George Crin Laurențiu Antonescu și este licentiat in Istorie-Filosofie. S-a născut la Tulcea și, după divorțul părinților, a fost crescut de tatăl său care l-a încurajat să studieze la Universitatea București.
  • În timpul studenției (1983) s-a căsătorit cu  Aurelia, studentă la Politehnică. Crin Antonescu a repetat doi ani de studiu și a explicat că nu voia să își părăsească soția care era încă studentă.
  • După absolvirea facultăţii (1985), Crin Antonescu a fost profesor de Istorie în comuna Solești, județul Vaslui. Mai târziu, a fost profesor de Istorie și Franceză în cumuna Niculițel din județul natal, Tulcea. Pentru câteva luni, a fost și muzeograf la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea. Crin Antonescu a aderat la Partidul Naţional Liberal în 1990 și a început să se afirme pe scena politică. În 1995 a fost ales vicepreşedinte al PNL şi, ulterior, lider al partidului. A fost ministrul tineretului și sportului în Cabinetul Ciorbea (1997-2000).
  • În iulie 2004, soția sa, Aurelia Antonescu, s-a sinucis. S-a aruncat de la etaj, la ora 6.00 dimineața. Avea cancer ovarian și dureri insuportabile. Cei doi soția au mai avut un copil care a murit la scurt timp de la naștere (1995). Au decis să mai aibă un copil, dar după ce Irina a venit pe lume (2001) a aflat că are cancer.
  • În septembrie 2009, Crin Antonescu s-a însurat la Bruxelles cu colega sa de partid, europarlamentarul Adina Vălean. Acum trei zile, Crin Antonescu a anunțat că vrea să candideze în locul soției, la alegerile europarlamentare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net