Criminalul Ionel Lepa, externat și trimis după gratii, polițistul Cristian Amariei merge în mormânt

Ultima actualizare:

    Ionel Marcel Lepa a fost băgat în sala de operațiefoto: captura Opinia Timișoarei
Ionel Marcel Lepa a fost băgat în sala de operațiefoto: captura Opinia Timișoarei

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a împușcat mortal un polițist și a rănit un altul în Timiș, a fost externat, joi, din spital și a fost dus în Penitenciarul Timișoara. În același timp, la Recaș, polițistul Cristian Amariei este condus pe ultimul drum. Pe de altă parte, bărbatul care l-a adăpostit pe criminalul Marcel Lepa, a fost reținut de poliție după ce și-a agresat concubina.

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul Cristian Amariei, duminică, la Izvin (Recaş), a fost externat din spital.  Infractorul a fost păzit de circa zece polițiști SIAS în timp ce a fost externat din Spitalul Municipal Timișoara. El este dus în aceste momente la Penitenciarul „Popa Șapcă" din Timișoara. De aici va fi transferat la Penitenciarul din Arad, pentru că acolo există o secție de maximă siguranță, potrivit digi24.

Ucigașul a fost operat imediat ce a ajuns la spital. Medicii au scos două gloanțe din corpul bărbatului. Bărbatul a rămas două zile sub supraveghere medicală. Ionel Lepa a fost păzit în permanență de poliție. 

Ionel Marcel Lepa a fost prins, marţi, dimineaţă, pe raza localității Remetea Mare, din județul Timiș. El a fost luat prin surprindere de poliţişti, nu a opus rezistenţă şi nu s-a folosit armamentul din dotare. Asupra lui a fost găsit pistolul pe care l/ar fi folosit duminică.

Polițistul Cristian Amariei, înmormântat

Tot joi, în jurul orei 14.00, la Recaș, Cristian Amariei (43 de ani), polițistul ucis, este condus pe ultimul drum. Ar mai fi avut aproximativ doi ani până să iasă la pensie. A lăsat în urmă doi copii.

 Ioan Buda, șeful Poliției Române, a ordonat o anchetă la nivelul Inspectoratului de Poliție Timiș. La slujba de înmormântare a lui Cristian Amariei va fi prezent și Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

La slujbă va participa și chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române. De asemenea, și-au anunțat prezența și alte oficialități locale și naționale. Ministrul Carmen Dan nu va participa la slujba de înmormântare.

Prietenul lui Lepa, sub control judiciar

Pe de altă parte, bărbatul de 31 de ani care l-a adăpostit pe criminalul Marcel Lepa, reținut miercuri, după ce și-a agresat concubina, pe care a tras-o de păr și a mușcat-o de nas, a fost dus joi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, unde și-a aflat sentința, potrivit debanat.ro.

Tânăra are nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale. Pentru cele comise, bărbatul și-a aflat sentința, fiind dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, după 24 de ore petrecute în spatele gratiilor: control judiciar timp de 60 de zile.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net