Criminal cu sânge rece, adus în țară pentru un omor comis acum 26 de ani

Ultima actualizare:

    Criminalul a ucis cu un cuțit un om în urmă cu 26 de ani și a fugit din țară
Criminalul a ucis cu un cuțit un om în urmă cu 26 de ani și a fugit din țară

A ucis cu sânge rece în urmă cu 26 de ani, după care a fugit din țară. Când a crezut că autoritățile au uitat de el, s-a trezit că este înhățat și adus acasă. Românul se stabilise în Canada, iar în urmă cu câteva zile a fost extrădat.

Pe 10 iulie 1992, împreună cu alte două persoane, i-a luat viața unui om. Procurorii spun că victima a fost lovită cu mai multe corpuri contondente şi cu un cuţit. A fost prins și judecat, astfel că pe 10 ianuarie 1994 a primit o sentință definitivă de 18 ani de închisoare.

După doi ani de petinență, românul criminal a beneficiat de întreruperea executării pedepsei din motive medicale. Un bun pretext ca să fugă din țară, tocmai în Canada.

După lungi căutări, polițiștii l-au găsit în 14 iunie 2006 și au cerut extrădarea lui. A fost nevoie de încă 12 ani ca ucigașul să ajungă în sfârșit în România.

Ca să nu fie extrădat, criminalul s-a plâns că a fost torturat

”S-a dat curs cererii de extrădare, care a întrerupt şi cursul prescripţiei executării pedepsei, însă autorităţile judiciare canadiene au solicitat pe parcursul timpului, din 2006 până în 2018, diferite precizări şi înscrisuri suplimentare, pentru a analiza pe fond cererea de extrădare, aceste solicitări decurgând în esenţă din diferenţa majoră între sistemele de drept procesual penal ale celor două state, în ce priveşte standardele de respectare a dreptului la un proces echitabil. Condamnatul a susţinut în faţa judecătorului canadian, între altele, că probele în procesul penal român au fost obţinute prin practici nelegale, inclusiv tortură”, spun cei de la Tribunalului Constanţa.

Bărbatul a fost extrădat în 13 decembrie şi se află acum încarcerat.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net