Crimele din Caracal. Încă 5 întrebări pentru guvernanți

Ultima actualizare:

    Crimele de la Caracal. Autoritățile nu au reușit să o salveze pe Alexandra Măceșanu și au acționat haoticFOTO: adevarul.ro
Crimele de la Caracal. Autoritățile nu au reușit să o salveze pe Alexandra Măceșanu și au acționat haoticFOTO: adevarul.ro

De cinci zile românii sunt în stare de șoc. Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, din Caracal, a recunoscut că a răpit, violat și ucis două fete. Poate sunt mai multe! Alexandra, ultima victimă, a reușit să alerteze autoritățile, însă acestea au acționat haotic și nu au reușit s-o salveze. Pe lângă toate întrebările care s-au pus deja, iată alte 5 pentru guvernanți. Răspunsurile ne interesează pe toți.

Alexandra Măceșanu ar fi împlinit 16 ani, pe 15 septembrie. Era frumoasă, deșteaptă, talentată. Gheorghe Dincă, de 66 de ani, din Caracal, a spus că a răpit-o, a batjocorit-o, a ucis-o pe Alexandra. Asta după ce adolescenta a reușit să ia telefonul răpitorului și să vorbească de cinci ori cu polițiștii, oferind informații valoroase despre locul în care se afla și despre bărbatul care o sechestrase. Cazul ei ne arată că în țara noastră autoritățile sunt, în multe cazuri, neputincioase.

Politicienii sunt în campanie electorală, iar România pare o țară abandonată de autorități. Odată cu descoperirea ucigașului în serie de la Caracal, au ieșit  la iveală și alte probleme din Caracal: lupte între interlopi, trafic de persoane, munca la negru. În mod sigur mai sunt localități care se confruntă cu astfel de situații, iar locuitorii au pierdut orice speranță că îi ajută cineva.

Cum sunt căutați copiii dispăruți?

Peste 500 de copii sunt daţi dispăruţi în acest moment în România, arată datele alarmante ale Poliţiei. Unii dintre minorii căutaţi sunt dispăruţi de câţiva ani. Mai exact, 512 copii daţi dispăruţi, dintre care 298 sunt fete și 214 băieţi, potrivit datelor oficiale furnizate de Poliţia Română.

17 copii figurează pe site-ul Poliției Române ca fiind dispăruți numai în luna iulie 2019, dintre care 7 băieți și 10 fete. Cel mai vechi caz este cel al lui Burcsa Csaba, care avea la momentul dispariției vârsta de doar 2 ani (2004). Au trecut 15 ani, iar el este încă un nume pe lista copiilor dispăruți.

Alexandra Măceșeanu este și astăzi (30 iulie) un nume pe lista copiilor dispăruți. ”La data de 24.07.2019, MĂCEȘANU ALEXANDRA-MIHAELA în vârstă de 15 ani, a plecat voluntar de la locuința sa și nu a mai revenit. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că minora a plecat în ziua de 24.07.2019, orele 10:00, către mun. Caracal, jud.Olt”, scrie pe lista copiilor dispăruți în luna iulie 2019, pe pagina oficială a Poliției Române. Așadar, mai sunt speranțe că polițiștii nu au renunțat să o caute pe fata pe care Gheorghe Dincă, din Caracal, spune că a răpit-o?

Și Luiza Melencu este pe listă. Se pregătea să dea examenul de Bac. ”În ziua de 14.04.2019 a plecat voluntar de la domiciliu în mun. Caracal, jud. Olt, în vederea rezolvării unor probleme personale și nu a mai revenit până în prezent”, scriu polițiștii. Mama și bunicul ei spun că fata a plecat la Caracal să scoată bani de la un bancomat. Nimeni nu i-a crezut, mai mult, ei au fost supuși detectorului de miciuni. Gheorghe Dincă spune că el a ucis-o. Cum a fost ea căutată?

De ce Poliția locală nu avea lucrători?

În comuna Dobrosloveni, de unde provine Alexandra Măceșanu, fata răpită în Caracal, nu există Poliţie după ora 16.00, iar postul e închis şi în weekend, conform Hotnews. În caz de nevoie, oamenii sună la 112, iar un echipaj poate ajunge şi în aproximativ 30 de minute de la apel, susţine primarul din Dobrosloveni.

„În fiecare zi, la ora 16.00, toţi lucrătorii care sunt pe timpul zilei, trei-patru, pleacă acasă. Sunăm la 112 şi se trimite un echipaj de la Osica, unde este permanenţă. Dacă prind barieră CFR la Fălcioiu ajung şi în peste 30 de minute. Totul e închis şi în weekend. Înainte erau lucrători permanent, era mai linişte. Înainte de 2009”, a declarat Tudoraşcu. ”Le este teamă oamenilor să sune la 112 pentru că se află cine a sunat şi intră peste ei în casă”, a mai precizat primarul din Dobrosloveni.

Când se rezolvă problema taximetriștilor neautorizați?

Gheorghe Dincă transporta persoane cu ”ia-mă, nene” și toată lumea știa. Nu avea autorizație sau licență și a fost internat la psihiatrie de mai multe ori. De ce mai avea el carnet de conducere? De ce făcea taximetrie și nu l-a deranjat nimeni? Câți ca el sunt pe drumurile din România? Când îi oprește cineva?

Cine controlează munca la negru?

Monstrul din Caracal angaja muncitori cu ziua. Unii erau nemulțumiți de comportamentul lui Gheorghe Dincă, dar niciunul nu s-a plâns că nu a fost plătit. Mai controlează cineva munca la negru?

De ce nu există transport în comun în mediul rural?

Alexandra Măceșanu s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă, numai ca să meargă la liceu. Nu a mai ajuns. De ce nu a luat microbuzul, autobuzul, trenul? Pentru că transportul public din județul Olt este doar pentru navetiști, dimineața și după amiaza.

Citește și:

Crimele din Caracal: Luiza a fost violată timp de trei luni, iar trupul aruncat în Dunăre sau Olt

Alte cazuri de fete dispărute în care Poliția n-a acționat: «Mi-a spus să stau liniștit că fata e în călduri»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
gradina jpg
Krystyna Skarbek jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net