Crimele de la Caracal. Anchetatorii au găsit telefonul de pe care a sunat Dincă la familia Luizei

Ultima actualizare:
Luiza a dispărut în urmă cu trei luni de acasă
Luiza a dispărut în urmă cu trei luni de acasă

Deşi pare un bătrân care nu ar prea avea mari tangenţe cu tehnologia, Gheorghe Dincă, mecanicul auto din Caracal, în vârstă de 66 de ani, i-a uimit pe anchetatori. Aceştia au găsit în casa lui un laptop, un aparat foto, mai multe stick-uri de memorie pe care sunt stocate date şi câteva telefoane. Miercuri, oamenii legii au mai făcut o descoperire. Este vorba despre un telefon mobil de pe care bărbatul ar fi anunţat familia Luizei că fata este plecată în Elveţia.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, face noi dezvăluiri în cazul crimnelor de la Caracal. Reprezentantul legal al familiei Melencu a declarat miercuri că anchetatorii au găsit încă un telefon a lui Gheorghe Dincă și ar fi chiar cel de pe care l-a sunat pe bunicul Luizei.


    Luiza a dispărut în urmă cu trei luni de acasăFoto: arhivă personală
Luiza a dispărut în urmă cu trei luni de acasăFoto: arhivă personală

”Vă dau un element în plus. A fost găsit și se expertizează în acest moment datele dintr-un alt telefon. E vorba despre un telefon și o cartelă, pe care le-a folosit pentru a suna familia Luizei. Organele au găsit acest telefon la o familie. Se descarcă datele și de pe acest mediu de stocare.

Mâine se va face expertiza informatică în fapt. Se vor deschide fișierele și se va vedea ce se va afla din laptop, din telefoane și  dinaparatul foto. Informaticienii DIICOT prelucrează datele. Necesită timp. Poate DIICOT va face o conferință de presă și va anunța de ce natură sunt datele găsite. A venit și telefonul Alexandrei care nu a fost expertizat din punct de vedere informatic. Este în lucru la informaticieni. Aceștia lucrează în flux continuu, a precizat Tonel Pop.

Până acum s-au găsit patru telefoane de pe care suna Gheorghe Dincă

În paralel cu percheziţia informatică a aparatelor, anchetatorii cercetează în continuare curtea locuinţei lui Gheorghe Dincă. "Înainte de a se apuca să sape, trebuie să perie toate locurile de la suprafață. În prima etapă vor să finalizeze tot ce se poate preleva la exterior și s-au găsit și alte fragmente de oase, unele aproape sigur de natură umană, în interior, dar la suprafață. Al patrulea telefon nu era unul performant, era unul obișnuit. Se spunea că Dincă lua telefoane, apoi le vindea sau le arunca.”, a completat avocatul.

Tonel Pop crede că Gheorghe Dincă este sfătuit de cineva foarte pregătit pentru a-i conduce pe anchetatori pe piste greşite şi a invoca faptul că nu este tratat corespunzător. 

"Lui Dincă i s-a dat apă, când noi nu aveam. El stătea jos când noi eram în picioare. Nu are cum să spună că el nu a fost tratat uman. Cineva îl învață cum să trateze această anchetă. El mereu are o altă poziție procesuală. Omul acesta e informat și sfătuit. Nu-mi dau seama cine îl sfătuiește atât de complex. Nu se știe dacă Dincă are acces la televizor", a mai spus avocatul. 

Citeşte şi:

GheorCrimele de la Caracal. Telefoanele lui Gheorghe Dincă, percheziţionate informatic

Gheoghe Dincă, un «sociopat sadic și nu prea deștept». Un criminolog renumit i-a făcut profilul

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net