Crime oribile în 2012. Masacrul de la Perla a şocat România

Ultima actualizare:

    † Florina Vlădan  (46 de ani) a fost  împuşcată în cap  de soţul gelos
† Florina Vlădan (46 de ani) a fost împuşcată în cap de soţul gelos

Din nefericire, anul 2012 rămâne în amintirea noastră şi din cauza unor crime îngrozitoare. Pe plan intern, a fost catastrofa de la Perla. Un angajat al Ministerului de Interne a intrat cu arma într-un coafor, unde a tras la nimereală, doar pentru că soţia dorea să divorţeze de el.

Masacrul de la Perla

Asasinul Gheorghe Vlădan (53 de ani), orbit de gelozie că soţia sa, Florina, deschisese un proces de divorţ şi avea un nou iubit, a pus la cale un adevărat scenariu de film de groază pentru a se răzbuna.

Bărbatul, care îşi teroriza de mai multă vreme soţia, le mărturisise în repetate rânduri celor apropiaţi că Florina va plăti scump pentru ceea ce i-a făcut.

Ziua de 5 martie a fost cea a răzbunării, când, orbit de gelozie, Gheorghe Vlădan a produs unul dintre cele mai mari masacre din ultimii ani, din România.

Gheorghe Vladan
Gheorghe Vladan

A mers la salonul de coafură Perla, din Bucureşti, unde a împuşcat şase oameni. Printre victime s-au aflat casiera salonului, care a murit pe loc, şi soţia lui Vlădan, care a decedat la scurt timp după ce a fost împuşcată în cap.

Gheorghe Vlădan, fost angajat la Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, ca ambulanţier, deţinea un pistol de tip Glock, model standard. Avea arma din 2010 şi, cu numai trei săptămâni înainte de tragedie, făcuse toate demersurile pentru a-şi prelungi permisul de port-armă. Vlădan îşi va afla sentinţa la data de 21 ianuarie 2013.

Turistă japoneză, ucisă de un taximetrist

Tânăra Yurika Mauno, 20 de ani, a ajuns pe Aeroportul Henry Coandă, la data de 15 august, ceea ce i-a fost fatal. Nimeni nu poate şti de ce a acceptat ajutorul unui necunoscut.

Şi nici de ce imediat după aceea a urcat cu el în taxi, condus de un alt bărbat. Cert e că taximetristul a ieşit din Otopeni spre Ploieşti, nu spre Bucureşti, ruta pe care se ajunge în mod normal la Craiova.

Biata profesoară nu avea de unde să ştie asta. Mai mult, la un moment dat, maşina a oprit la marginea drumului, lângă o pădure.

Japoneza ucisa
Japoneza ucisa

În acea zonă, lângă o staţie de microbuze, i-a fost descoperit vineri seara, în jurul orei 18:00, trupul. L-au văzut mai mulţi călători, care iniţial au crezut că încă trăieşte.

Au încercat s-o ajute, au sunat la 112, dar era mult prea târziu. Doar patru ore mai tarziu politistii au retinut un suspect. Vlad Nicolae, in varsta de 26 de ani, a fost ridicat din casa parintilor.

Anchetatorii sunt convinşi că el este cel care a acostat-o pe femeie din zona sosiri internaţionale şi a urcat cu ea în taxi.

Cercetările poliţiştilor îl indică pe bărbat ca fiind ucigaşul, iar oamenii legii se pregătesc să formuleze acuzaţii oficiale şi să ceară arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Taximetristul care s-a aflat la volan a fost audiat, dar nu a fost reţinut.

Crima din sectorul 6

Un bărbat și-a omorât socrul și și-a înjunghiat în repetate rânduri soția în timpul unei altercații petrecute vineri dimineața, pe 2 noiembrie,  într-un imobil din sectorul 6 al Capitalei, unde locuia cuplul. Femeia a fost transportată la Spitalul Universitar în stare gravă.

Cei doi soți erau pe punctul de a divorța, iar altercația a izbucnit tocmai din acest motiv. Deranjat de prezența socrului, bărbatul a luat un cuțit și l-a înjunghiat în inimă, relatează România TV. Lovitura i-a fost fatală bătrânului.

Ulterior, soțul furios și-a atacat și nevasta, aplicându-i mai multe lovituri de cuțit.

Ajunși la fața locului, medicii au constatat decesul bătrânului, iar femeia rănită a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar.

Şi-a gătit soţia la tigaie

Un bărbat în vârstă de 68 de ani din California este acuzat că şi-a ucis soţia la mijlocul lunii noiembrie, după care a gătit-o. Potrivit Daily Mail, poliţiştii au găsit trei tigăi cu carne gătită pe aragazul bătrânului.

Capul victimei a fost găsit desfigurat în frigider, iar o pungă cu oase proaspăt tăiate a fost găsită în baie alături de un tocător de carne şi un fierăstrău. Un echipaj de poliţie a fost chemat pentru o intervenţie vineri, după ce vecinii bătrânului nu au mai suportat mirosul venit din casa lui Frederick Hengl şi a soţiei acestuia, Anna Faris.

Deoarece nimeni nu era acasă, poliţiştii au intrat pe geam descoperind lucrurile terifiante pe care le făcea bătrânul. Acesta a fost găsit în scurt timp într-un bar din apropiere şi arestat.

Şi-a gătit soţia la tigaie
Şi-a gătit soţia la tigaie

Anchetatorii cred că femeia a fost ucisă cu cel puţin două săptămâni înainte ca aceasta să fie descoperită. Pe lângă mirosul puternic, vecinii au fost intrigaţi de faptul că tot timpul se auzeau zgomote de fierăstrău electric, iar în ultima vreme bărbatul era văzut cărând mereu tomberonul de gunoi din casă afară şi invers.

Crima de la Glina

Un bărbat din localitatea Glina, judeţul Ilfov, şi-a ucis tatăl, la începutul lunii decembrie. Poliţia a reuşit să-l captureze pe criminal. Fiica bărbatului a declarat dispariţia tatăl ei. Poliţiştii au mers la locuinţa acestuia, unde au descoperit cadavrul sub podea. Au reuşit să afle că fiul l-a ucis pe bărbatul de 43 de ani.

Atac la şcoală: 26 de victime, printre care se aflau 20 de copii

Atacul armat comis de Adam Peter Lanza, vineri, 14 decembrie, la şcoala primară Sandy Hook din Newtown (Connecticut) s-a soldat cu moartea a 20 de copii cu vârste de şase-şapte ani, informează BBC News.

Potrivit medicilor legişti care au examinat trupurile neînsufleţite ale micuţilor, toate victimele au fost împuşcate de mai multe ori de Adam, care - înainte de a deschide focul asupra copiiilor de la şcoală - şi-a ucis mama în acelaşi fel.

Adam Lanza
Adam Lanza

Motivele din spatele masacrului sunt încă necunoscute anchetatorilor, care au început să adune informaţii pentru a întocmi profilul tânărului în vârstă de 20 de ani, care s-a sinucis după comiterea faptei.

Adam Peter Lanza a fost un copil crescut în suburbii, cu părinţii divortati, care locuia încă împreună cu mama sa, Nancy Lanza (foto dreapta).

Potrivit lui Ryan Kraft, un vecin al tânărului criminal, acesta avea un comportament imprevizibil, adesea bipolar, iar divorţul părinţilor săi nu a făcut altceva decât să agraveze problemele lui Adam..

Prietenii de familie din Newtown l-au descris pe Adam ca fiind un tânăr cu probleme, iar pe Nancy ca fiind rigidă. Adam „nu relaţiona cu ceilalţi copii", a declarat Barbara Frey, adăugand ca acesta era „puţin diferit, reprimat".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net