Crima de la metrou, pași spre pedepsirea vinovaților. Dosar penal pentru un angajat 112

Ultima actualizare:

    Angajata de la 112 va fi cercetată penal pentru neglijență în serviciuFoto:Agerpres
Angajata de la 112 va fi cercetată penal pentru neglijență în serviciuFoto:Agerpres

Răsturnare de situație în ceea ce privește crima de la metrou care a avut loc în data de 12 decembrie. Unei angajate de la Serviciul de Urgență 112 i-a fost deschis dosar penal pe motivul neglijenței în serviciu.

Angajata de la 112 care i-a răspuns tatălui primei victime ( de la Costin Georgian) şi l-a trimis să depună plângere scrisă fără să transfere apelul unui angajat de la Poliţie va fi cercetată penal de Parchetul Militar, potrivit antena3.ro. Plângerea împotriva angajatei a fost depusă chiar de cei de la STS, care recizează că a existat un singur apel telefonic, la ora 16:31, cu o durată de 2 minute şi 2 secunde. Neglijența femeii a făcut ca poliția să afle despre primul atac cu o oră mai târziu, ceea ce a întârziat întreaga operațiune de prindere a criminalei cu probleme psihice. 

Tatăl primei victime a sunat la 112 imediat  după atac, însă operatorul l-a îndemnat să meargă la biroul de poliţie de la metrou, nefiind redirecţionat.

Puţin după ora 16.00, tatăl tinerei a sunat la 112, anunţând că fiica lui a fost îmbrâncită la metrou de o femeie. Apelul nu a ajuns la poliţie, nu a fost redirecţionat şi i s-a spus să meargă la poliţia de la metrou. Bărbatul, însoţit de fiica sa, a revenit la staţia Costin Georgian la ora 16.46, însă casiera l-a direcţionat către staţia Piaţa Unirii, unde este sediul poliţiei, astfel s-au irosit minute care s-au dovedit esențiale. 

"Când am ajuns acolo, în 2-3 minute s-a urcat în mașină, mi-a spus pe scurt despre ce e vorba. Am pus mâna pe telefon și am sunat la 112. Doamna de acolo mi-a spus că trebuie să merg la Costin Georgian, că ei au poliția lor”, a spus tatăl tinerei.

„Am fost la Costin Georgian, mi-a zis: stați să sun la poliție. Au sunat la poliție și apoi m-au trimis la Unirii. Acolo am așteptat, că era altă persoană înainte. Era o doamnă care își pierduse o geantă și s-a pierdut timp, timp mult, care știți că e prețios. Cam o oră jumate am stat acolo. Cam o oră jumate până ne-au băgat să ne uităm pe camere. Până în chestia asta, să își dea seama de gravitatea faptelor, a fost tratată așa, hai cine știe, poate a fost doar o altercație, nu au luat-o în serios. Poate dacă o luau în serios de la început, poate altfel stăteau lucrurile”, a povestit tatăl victimei pentru Digi24. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net