Creșele și after school-urile rămân deschise. Grădinițele și școlile se închid. Explicația lui Arafat

Ultima actualizare:
copil scoala online jpg

Unitățile de învățământ preuniversitar din întreaga țară vor trece în scenariul roșu de luni, 9 noiembrie. Excepție fac creșele și after school-urilor, a declarat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, într-o conferință de presă în care au fost anunțate măsurile aprobate de Guvern în ședința de joi seara.

Guvernul a decis ca after school-urile şi creşele să rămână deschise chiar dacă CNSU a propus altfel, iar şcolile trec online, urmând ca ministrul Educaţiei să emită un ordin în acest sens, a declarat vineri secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Raed Arafat a explicat că este foarte greu pentru unii părinţi care au copii mici, de aceea rămân deschise creşele şi after school-urile. 

„Creșele și after school-urile rămân deschise, chiar dacă în hotărârea CNSU, propunerea a fost generală, în cadrul ședinței de Guvern au fost discuții asupra acestei teme și a rămas că after school-urile și creșele rămân deschise, în rest, ministrul Educației, în urma ieșirii ordonanței, va emite ordinul general de trecere a învățământului la clase online. De ce a fost necesar acest lucru? Până acum am avut un mecanism pentru școlile individuale, adică consiliile de administrație constată împreună cu DSP-ul, inspectoratul școlar, propun la Comitetul pentru situații de urgență… dar asta era pentru luarea unor decizii la nivel local. Acum fiind o decizie generală de trecere la pregătire online, atunci este necesar să se ia o măsură națională și aici se crează mecanismul prin care ministrul Educației să poată prin baza legală să emită acest ordin și să se treacă la învățământul online”, a declarat Raed Arafat.

Noile măsuri intră în vigoare de luni, 9 noiembrie

”Ne aflăm într-o situaţie dificilă şi unde este nevoie de implicarea noastră, a tuturor. Deznodământul va depinde de implicarea fiecăruia şi la nivel instituţional, şi la nivel individual. (...) Ieri au fost adoptate un proiect de HG şi un proiect de OUG. (...) Ele vor intra în vigoare începând cu ziua de luni şi măsurile vor avea o durată de implementare de 30 de zile”, a declarat Raed Arafat. Arafat a precizat că la finalul celor 30 de zile se va face o nouă evaluare. ”La nivel naţional, măsurile au ca scop reducerea impactului răspândirii virusului”, a afirmat el, adăugând că portul măştii este „una dintre cele mai eficiente măsuri, dacă este respectată”, iar portul măştii va fi generalizat „indiferent de incidenţă”. „Asta este poate măsura care va duce cel mai mult la limitare a răspândirii virusului, dacă este respectată”, a subliniat Arafat.

”Din nou insist că măsurile nu putem să le luăm singuri şi să le aplicăm fără participarea tuturor avem nevoie de dumneavoastră. de toţi, să fiţi alături de noi să putem implementa aceste măsuri în mod corect. (...) Nu plecaţi urechile la campaniile împotriva purtării măştii. E foarte important să verificaţi de unde luaţi informaţia să vedeţi dacă e corectă sa nu”, a recomandat secretarul de stat.

Citește și:

Dr. Mihai Craiu, despre numărul mare de cazuri Covid-19: ”Riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii”

Iohannis anunță carantină parțială în România! Circulația pe timpul nopții va fi restricționată, iar toate școlile trec în online

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net