Cresc din nou alocațiile copiilor! Ludovic Orban a anunțat când va avea loc majorarea

Ultima actualizare:

    Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2021
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2021

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară, 12 noiembrie, că o a doua creștere a alocațiilor pentru copii va avea loc de la 1 ianuarie 2021. Și asta în funcție de încasările reale previzionate la bugetul de stat.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Acesta a subliniat că o creștere a veniturilor pentru cei mici se va face gradual, în funcție de situația economică și de încasările reale previzionate la bugetul de stat.

Acesta a subliniat că, începând cu anul 2007, unica formațiune politică ce a crescut alocațiile pentru copii a fost PNL, care a făcut același lucru și în 2008, 2015, precum și în martie 2019.

”Am spus: dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, a declarat premierul României la Realitatea Plus.

Legat de dublarea acestor propusă de PSD, primul ministru a spus că social-demcrații au vrut doar să câştige gratis voturile, care nu erau ”în mod tradiţional” cu ei.

Ludovic Orban despre propunerile PSD: ”Un izvor nesecat de populisme care riscă să pună România în genunchi”

Întrebat ce părere are despre motivarea Curţii Constituţionale potrivit căreia această cheltuială bugetară constând în majorarea alocaţiilor are stabilită sursa de finanţare, şi anume, contul din care se plătesc alocaţiile pentru copii, Orban a răspuns:

”Cum poţi să spui aşa ceva într-o motivare? Pentru orice cheltuială, când se votează o lege, trebuie să fie prevăzută sursa de bani. Ei trebuiau să spună din bugetul de stat luăm bani de la investiţii şi punem la alocaţii sau luăm bani de la cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană şi dăm bani să creştem alocaţiile şi nu mai absorbim fonduri europene, că nu avem nevoie de ele. Nu poţi să îţi baţi joc. Dar ce să vorbim, că e o iresponsabilitate la nivelul parlamentarilor PSD şi al multor altor parlamentari care parcă au înnebunit, au dat pe bandă rulantă sporuri, au generalizat sporul de condiţii deosebite, au vrut să dea şase salarii la angajare, trei salarii la căsătorie, încă trei salarii în plus la pensie, a fost un izvor nesecat de populisme care riscă să pună România în genunchi”.

Premierul a afirmat că ”nici un leu împrumutat de Guvern nu a fost împrumutat degeaba”. Și a arătat că banii au fost folosiţi la susţinerea investiţiilor, la cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană, la plata şomajului tehnic, la măsurile pentru readucerea în activitate a angajaţilor la companiile lor după ieşirea din şomajul tehnic.

Alocațiile pentru copii au crescut la 1 septembrie

Alocațiile au crescut cu 20%, de la 1 septembrie. Copiii cu vârsta de până la 2 ani primesc 369 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 58 de lei, în timp ce copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, adică 29 de lei în plus.

Majorarea pentru cei 3,6 milioane de copii a înseamnat un efort bugetar de aproape 4 miliarde de lei.

Până la finalul anului 2022, alocațiile vor ajunge, în etape, la nivelul de:

  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap;
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsî între 2 ani şi 18 ani.
image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net