Credincioșii s-au rugat la Sf. Anton

sf-anton1.jpg

Icoana Sf. Anton a fost salvată dintr-un incendiu în 1847, când se afla într-o altă bisericuţă din zonă, la care se rugau puşcăriaşii.

Biserica Domnească din Centrul Vechi a fost neîncăpătoare marţi, când şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.

Sute de credincioşi s-au adunat încă de la prima oră a dimineţii la Biserica Domnească Sf. Anton- Curtea Veche din Bucureşti, pentru a participa la hramul lăcaşului de cult. Slujba a fost oficiată de către un sobor de 10 preoţi, în frunte cu Episcopul Vicar, Preasfinţia Sa, Timotei Aioanei. Pe parcursul liturghiei, o mulţime de credincioşi s-au aşezat afară la coadă, pentru a se închina la Icoana Făcătoare de minuni a Sf. Antonie Cel Mare, care a fost scoasă afară din biserică.

Sf. Antonie este considerat ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor săraci, ajutându-i de grabă pe cei care se roagă cu credinţă şi-l cheamă în ajutor. La Sf. Anton se mai roagă femeile care vor să se căsătorească şi elevii care dau examene. Biserica este plină de credincioşi în fiecare marţi, care vin să se roage timp de nouă săptămâni pentru a-şi îndeplini dorinţele. (T.S.)

Loading...