Credincioșii s-au rugat la Sf. Anton

Ultima actualizare:

    Icoana Sf. Anton a fost  salvată dintr-un incendiu în 1847, când se afla într-o altă bisericuţă din zonă, la care se rugau puşcăriaşii.
Icoana Sf. Anton a fost salvată dintr-un incendiu în 1847, când se afla într-o altă bisericuţă din zonă, la care se rugau puşcăriaşii.

Biserica Domnească din Centrul Vechi a fost neîncăpătoare marţi, când şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.

Sute de credincioşi s-au adunat încă de la prima oră a dimineţii la Biserica Domnească Sf. Anton- Curtea Veche din Bucureşti, pentru a participa la hramul lăcaşului de cult. Slujba a fost oficiată de către un sobor de 10 preoţi, în frunte cu Episcopul Vicar, Preasfinţia Sa, Timotei Aioanei. Pe parcursul liturghiei, o mulţime de credincioşi s-au aşezat afară la coadă, pentru a se închina la Icoana Făcătoare de minuni a Sf. Antonie Cel Mare, care a fost scoasă afară din biserică.

simeon stalpnicul png

Sf. Antonie este considerat ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor săraci, ajutându-i de grabă pe cei care se roagă cu credinţă şi-l cheamă în ajutor. La Sf. Anton se mai roagă femeile care vor să se căsătorească şi elevii care dau examene. Biserica este plină de credincioşi în fiecare marţi, care vin să se roage timp de nouă săptămâni pentru a-şi îndeplini dorinţele. (T.S.)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net