Covid-19. Peste 2.000 de litri de dezinfectanți, donați de LaroPharm în prima linie de intervenție

medic.jpeg

medic sala operatie dezinfectant
A fost criză de dezinfectani în ultima săptămână în plină pandemie de Coronavirus
foto: Pexels.com

Se ascute lupta împotriva noului Coronavirus, iar ajutorul vine de la un producător mic de produse farmaceutice. În ultima săptămână, compania de medicamente LaroPharm a donat peste 2300 de litri de Larosan – Gel igienizant pentru mâini - către spitalele aflate în prima linie în lupta cu Covid-19, dar și către mai multe instituții și autorități publice direct implicate în activități de combatere și limitare a riscului de răspândire a temutului virus. Astfel, până în prezent, au fost distribuiți câte 100 de litri de gel igienizant hidroalcoolic către 15 spitale din București și din țară.

Este vorba despre Spitalul Clinic Colentina, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” (sediile din București și Balotești), Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon”, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, Spitalul de Urgență Suceava “Sfântul Ioan cel Nou”, Spitalul de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Craiova, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirgiol, Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

De asemenea, alte 1250 de flacoane de gel igienizant au fost donate către Asociația Medicilor de Familie - București–Ilfov pentru a fi distribuite în cabinetele medicale ale medicilor, Laropharm din această zonă, iar către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov s-a direcționat gratuit alte 500 de flacoane pentru a fi repartizate personalului de pe ambulanțe.

În sprijinul Poliției Române, care în această perioadă are rolul de a asigura respectarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii Coronavirusului s-a redirecționat o cantitate de 1200 de flacoane de gel igienizant. Valoarea totală a produselor donate până acum se ridică la peste 200.000 de lei.

 

Citește și:

Medicii, șocați de gradul de diluare a dezinfectanților! «Eu mă spăl cu alcool înainte de operaţie»

Prefectul de Suceava cere Poliţiei să verifice dacă asistente de la spital sustrag dezinfectanţi, măşti şi mănuşi

 

Loading...

Citește și

 • masti chirurgicale

  O situație gravă au descoprit, azi, polițiștii din București. În plină criză a echipamentelor medicale de protecție, unii s-au gândit cum să facă bani din coronavirus. Astfel, au făcut stocuri uriașe de mănuși chirurgicale, măști sanitare și produse de dezinfectare și au început să le vândă la prețuri exorbitante. Oamenii legii le-au stricat afacerile și azi au descins la speculații de măști și dezinfectanți. Toate produsele confiscate vor ajunge în spitale.

 • hexi pharma

  Un comunicat de presă din partea Hexi Pharma arată reacția companiei cu privire la scandalul dezinfectanților diluați. Firma neagă că ar fi avut vreodată bacterii în substanțele dezinfectante și că morțile survenite în spitale nu ar putea fi aruncate în curtea celor de la Hexi.

 • Salariații primăriei au montat aparate în blocurile din Aviației

  Coronavirusul ucigaș obligă autoritățile locale să recurgă la măsuri fără precedent de dezinfectare amplă a scărilor de bloc și a străzilor. În București, de această acțiune se ocupă primăriile de sector iar edilii din sectorul 1 au dus campania la un alt nivel: montează dozatoare cu dezinfectant pe fiecare scară de bloc.

 • Spitalul municipal din Lugoj

  De toată rușinea! Inconștiența unor români pe timp de criză, în plină pandemie de coronavirus, nu are nici o limită. O cantitate de câteva sute de litri de dezinfectant, destinată pentru două spitale, unul din Lugoj şi altul din judeţul Hunedoara, a fost furată pe drum, între Ilfov şi judeţele din vestul ţării. Numai la Spitalul din Lugoj ar fi trebuit să ajungă peste 100 de litri de dezinfectant.