Coşmarul alb a paralizat ţara

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Şofer amendat după ce a forţat blocajul poliţiştilor. Un bărbat care a forţat un blocaj al Poliţiei instituit în municipiul Brăila din cauza viscolului şi a zăpezii a fost amendat cu 625 de lei. În plus, a rămas şi fără permisul de conducere. Şoferul în vârstă de 34 de ani a cerut întâi permisiunea poliţiştilor pentru a-şi continua deplasarea pe DN 2B, dar când i-a fost interzis acest lucru, el a intrat forţat. Agenţii au pornit în urmărirea lui şi l-au oprit după aproximativ 500 de metri.

  • Doi bărbaţi, duşi cu şenilata la ambulanţe. Doi bolnavi din judeţul Galaţi, unul care era inconştient şi altul care avea o hemoragie gravă, au fost duşi, duminică, de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  cu şenilata până la ambulanţe. Acestea nu au putut ajunge la ei din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă. În ultimele ore, autorităţile gălăţene au mai avut 11 intervenţii pentru salvarea unor persoane cu probleme medicale la care s-a ajuns foarte greu. 
  • CFR a anulat 75 de trenuri. Nici duminică nu s-a putut circula în condiţii normale cu trenul. CFR Călători a anulat 75 de garnituri, majoritatea care făceau legătura între Capitală şi zona de est a ţării. În schimb, au reuşit să pornească la drum trenul IR 12790 spre Constanţa, dar şi trenul IR 12791 spre Suceava Nord. Până la ora 15.00, un singur tren, care urma să plece din Gara de Nord din Bucureşti spre Constanţa, avea întârziere de 60 de minute.
  • 40 de panouri electronice pentru ger. Capitala a fost împânzită, duminică, cu panouri de avertizare. Nu mai puţin de 40 de afişaje electronice anunţau faptul că ne confruntăm cu un ger năpraznic, iar recomandările afişate sunt următoarele: evitaţi deplasările pe distanţe lungi; evitaţi expunerea la frig; consumaţi ceaiuri calde; folosiţi îmbrăcăminte adecvată, evitând însă supraîncălzirea organismului; protejaţi-vă extremităţile prin purtarea de mănuşi, căciuli; evitaţi trecerea în mod brusc din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu; purtaţi încălţăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a evita căderile; orice situaţie de urgenţă trebuie să fie anunţată la 112.

simeon stalpnicul png
  • Femeie, îngheţată în zăpadă. O femeie de 43 de ani a fost găsită de un vecin moartă în zăpadă, duminică, în faţa porţii sale din localitatea vasluiană Pribeşti. Medicii de la Ambulanţă spun că, cel mai probabil, victima a căzut şi nu s-a mai putut ridica, fiind cunoscută drept consumatoare de alcool. Era îngheţată atunci când a fost scoasă de sub troiene. Cadavrul a fost dus la IML pentru autopsie. 
  • Şcolile vor fi închise luni şi marţi. Şcolile vor fi închise astăzi în 20 de judeţe şi în Capitală. Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din cauza vremii. Elevii din judeţele Botoşani, Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Maramureş, Neamţ, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea vor sta acasă. Nici mâine nu se vor face cursuri,  excepţie sunt însă judeţele Călăraşi, Giurgiu, Tulcea şi Vaslui.
  • Un român a murit de frig în Italia. Un român a murit de frig la Messina, în Sicilia, în condiţiile în care temperatura în Italia a scăzut sub minus 10 grade noaptea, relatează Il Giornale. Românul avea 46 de ani şi a fost descoperit mort în apropiere de debarcaderul din oraş. Localnicii au declarat pentru presa locală că îl ştiau pe bărbat, care era bolnav. În total, şapte oameni au murit de frig în Italia în ultimele zile. Printre victime se numără şase persoane fără adăpost şi o femeie care a căzut pe gheaţă.
  • 130 de persoane, scoase de pe A2. Cele aproape 130 de persoane care au rămas blocate vineri pe Autostrada Sorelui din cauza viscolului au petrecut noaptea în benzinării. Abia duminică seară au fost scoase de pe şoseaua de mare viteză şi duse la maşinile deszăpezite de autorităţi. Poliţiştii le-au escortat apoi până în puncte de unde şi-au putut continua deplasarea în siguranţă. Cel mai mic sinistrat are 3 luni şi a dormit în braţele tatălui său într-o benzinărie.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net