Coşmar. Pacienţi nevoiţi să meargă 120 km pentru tratament oncologic

Ultima actualizare:

    Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșanifoto: Botoșani.ro
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșanifoto: Botoșani.ro

Pandemia de COVID - 19 face ravagii în zonele din nordul ţării. După Suceava, epicentrul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, şi judeţul Botoşani se confruntă cu o explozie de infectări. În plus, mulţi dintre pacienţii care suferă de cancer au devenit victime colaterale ale spitalelor transformate în focare de COVID - 19.

În judeţul Botoşani, de exemplu, sunt înregistrate 8.500 de persoane care au nevoie de tratament oncologic. Majoritatea provin din mediul rural şi, în mare parte, sunt nevoiaşi, scrie adevarul.ro. Singura secţie de oncologie din judeţ capabilă să le asigure terapia necesară supravieţuirii, din cadrul Spitalului de Urgenţă “Mavromati”, este închisă de o lună.

Unitatea medicală din Botoşani a fost transformată în spital COVID - 19, după ce aproape toţi angajaţii au fost confirmaţi cu noul coronavirus. În aceste condiţii, pacienţii cu tumori sunt trimişi să-şi facă tratamentul la 120 de kilometri depărtare, în Iaşi. Mulţi dintre bolnavi n-au cu ce să plătească drumul cu maşina până în judeţul vecin. 

Adina Haivas are o familie greu încercată. Mama sa are cancer, iar soţul suferă de aceeaşi boală. „Am dat telefon la Direcţia de Sănătate Publică. Mi-au luat doar numărul de telefon şi mi-au spus că mă sună ei. De pe 9 aprilie nu m-au mai sunat“, se revoltă Adina Haivas. Şi alţi botoşăneni care au grijă de rude bolnave de cancer spun că au fost lăsaţi de izbelişte de autorităţi. Situaţia este disperată, fiindcă mulţi n-au mai făcut şedinţele de chimioterapie de o lună. Directorul Spitalului „Mavromati“, Radu Malancea, spune că va amenaja în curând o mică secţie cu 15 paturi pentru pacienţii oncologici, la Secţia de Pediatrie. Mai este însă de aşteptat, fiindcă spitalul nu are momentan nici un medic oncolog disponibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net