Corturile de lux, confort piperat sub cerul liber

Ultima actualizare:
Lola şi Tarzan, doi ciobăneşti mioritici  încântători, paznicii campingului
Lola şi Tarzan, doi ciobăneşti mioritici încântători, paznicii campingului

Te-ai gândit vreodată să renunţi la confortul unei camere de hotel şi să-ţi petreci vacanţa la cort?

Dacă n-ai sărăcit peste noapte şi nu mai ai încotro, acest schimb este de neconceput. Doar dacă pânza de cort nu ascunde sub ea toate condiţiile unui resort de lux. Aşa cum găseşti la Nucşoara, în judeţul Argeş. De la începutul lunii iulie, în comuna Nucşoara s-a deschis „Ursa Mică Glamping Resort“, primul camping de lux din România. De la Bucureşti până la Nucşoara, drumul durează în jur de două ore şi un sfert, dacă nu e aglomeraţie în trafic.

Ciubere cu apă caldă sunt  incluse în tariful de cazare
Ciubere cu apă caldă sunt incluse în tariful de cazare

De pe DN 73 Piteşti-Câmpulung, după un sfert de oră de mers, faci stânga şi mergi pe un drum foarte bine asfaltat, treci numai prin comune frumoase şi cu oameni gospodari. Nucşoara e o comună ca un mic colţ de rai, cu privelişti de pus în ramă, departe de agitaţia oraşelor şi de poluare, scrie reporterul Adevărul, care a testat în weekend oferta turistică inedită. Înainte să ajungi la primul camping de lux din ţara noastră trebuie să ţii indicatorul „Tabără“. Treci un podeţ şi de aici trebuie să urci o pantă neasfaltată. Parcarea e plină, deşi campingul nu are nici două luni de când a fost deschis. „Sunt de două zile aici cu familia şi din păcate după-amiază trebuie să plecăm“, spune Nicolae Albu, un bucureştean de 54 de ani.


    Ciubere cu apă caldă sunt  incluse în tariful de cazare
Ciubere cu apă caldă sunt incluse în tariful de cazare

„E ca un mic paradis. Priveliştea e minunată, mâncarea e foarte bună, iar ciuberele cu apă caldă sunt extraordinare seara, când se face răcoare afară. E un loc în care uiţi de stres şi ai tot confortul sub cerul liber“, adaugă bucureşteanul. Fiecare cort este aşezat pe o plaftormă din lemn îngrădită, iar paturile sunt la fel de bune ca la un hotel cu pretenţii. În fiecare cort este amplasată o sobă cu lemne, pentru eventualitatea în care ai nevoie de mai multe grade Celsius în răcoarea nopţii. Marc Van Vliet, un olandez din Haga, e încântat de timpul petrecut aici: „Este o experienţă absolut fantastică să stai în acest camping de la Nucşoara. Corturile sunt foarte confortabile şi e foarte utilă şi soba cu lemne în caz că ţi se face frig noaptea. Oamenii sunt foarte prietenoşi şi de ajutor, iar mâncarea e excelentă. E ceva de neuitat să stai aici în Carpaţi, noaptea, sub stele“.

Click! spune

Preţurile sunt destul de piperate: 250 de lei/adult/zi, 140 de lei/copil între 6 şi 14 ani/zi, 100 de lei/copil între 3 si 6 ani/zi şi gratuit pentru copiii până în 3 ani.Corturile au în interior patru paturi. În preţ sunt incluse cazarea cu acces la grupuri sanitare şi duşuri separate pentru femei şi bărbaţi, cu 3 mese/zi în restaurantul propriu, acces la saună, la ciubere cu apă caldă şi la tot ce oferă resortul, ghid de grup pentru activităţi montane, drumeţii sau bicicletă.În weekend se închiriază un minimum de 2 nopţi. Băuturile de la bar nu sunt incluse în preţ şi se plătesc separat.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net