Coronavirusul a închis centrul de transfuzii din Bistrița. 12 angajați sunt infectați

donare-de-sange.jpg

Autoritățile anunță populația că virusul Covid-19 nu se ia prin sânge
Autoritățile anunță populația că virusul Covid-19 nu se ia prin sânge

Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița a fost oprită temporar. Nu mai puțin de 12 angajați au fost depistați că sunt infectați cu coronavirus.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, aceștia au aflat că sunt bolnavi în urma testărilor periodice  efectuate personalului din centrele de transfuzie din țară.

”Astăzi, 29.09.2020, este în curs de desfășurare ancheta epidemiologică în cadrul acestui centru, iar activitatea a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistrița Năsăud. În data de 26.09.2020 a fost efectuată o dezinfecție la sediul centrului, urmând ca astazi, ora 18.00 sa fie realizată o nouă dezinfecție”, au transmis autoritățile.

Coronavirusul a închis centrul de transfuzii din Bistrița. 12 angajați sunt infectați 

Acestea țin să precizeze că în cadrul centrului de transfuzii au fost implementate și respectate normele de protecție sanitară în vigoare, iar componentele sanguine  puse la dispoziția unităților sanitare din județ sunt sigure.

”Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie. Asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităților sanitare din județul Bistrița Năsăud nu va fi afectată. Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistrița, Centrele de Transfuzie Sanguină  din Cluj și Maramureș vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitățile sanitare de pe raza județului Bistrița”, au mai precizat cei de Sănătate. 

Institutul Național de Hematologie Transfuzională "Prof.C.T.Nicolau" București va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecție sanitară și testarea periodică a personalului din Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1