Coronavirus România. Bilanțul persoanelor infectate cu Covid-19 a ajuns la 29. 12 cazuri doar azi

Ultima actualizare:

    Noi cazuri de infecție cu coronavirus în RomâniaFoto Pixabay.com
Noi cazuri de infecție cu coronavirus în RomâniaFoto Pixabay.com

Încă 9 persoane au fost confirmate cu coronavirus în Capitală. Printre acestea se numără fiul, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani care fusese internat la Spitalul MAI Dimitrie Gerota. Pe lângă cele 9 persoane infectate, alte trei noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate marți seara. Este vorba despre trei pacienți din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

UPDATE  Bilanțul a ajuns la 29 de cazuri în total, după ce marți seară, 10 martie, a mai fost anunțat cazul unei femei de 47 de ani din București. Cinci pacienți au fost declarați vindecați și externați. Astăzi a fost ziua cu cele mai multe cazuri diagnosticate - 12, 9 fiind confirmate în București.

UPDATE  Trei noi cazuri de infectare cu Covid-19, în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Trei dintre ei se aflau în carantină la Arad, pentru că veneau din zone cu multe cazuri de coronavirus.

UPDATE Printre cei opt pacienți confirmați marți cu Covid-19 se numără un copil de trei ani și o femeie însărcinată, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani internat la Spitalul de Urgență MAI ”Dimitrie Gerota” din București.

UPDATE Încă un cetățean care a călătorit în Israel a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus. În acest moment sunt 8 confirmări noi cu Covid 19, iar bilațul ajunge la 25 de persoane infectate.

UPDATE Încă 7 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate marți în România. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri confirmat într-o singură zi în țara noastră. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 24, a anunțat Grupul de comunicare strategică.Conform unor surse citate de Hotnews, sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) 7 cazuri din București (3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie).

"Încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în București! Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară bolnav de COVID 19. Multă sanatate! Putere medicilor și asistentelor de la Spitalul Victor Babeș. Ancheta epidemiologică a DSP, pentru persoanele cu care au intrat în contact, continuă. Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulanței, Smurd, DSP cu toată aparatura și tratamentele necesare, igienă, dezinfecție, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor școlilor și grădinițelor până după Paște, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură", este mesajul postat de Gabriela Firea pe Facebook.

Astfel, numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Capitală ajunge la 6. La nivel național, au fost confirmate 20 de cazuri de infecție cu COVID-19.

Pacientul nr. 17, un pensionar MAI care lucra la ADP sector 4

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat, marți, că bărbatul în vârstă de 60 de ani este pensionar al MAI din 2015, lucrează la ADP sector 4 și s-a întors din Israel în data de 26 februarie. În Israel sunt confirmate până în prezent 42 de cazuri cu COVID-19 și niciun deces.

„La nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false, prevăzută şi pedepsită de art. 404 din Codul penal”, a spus Bogdan Despescu, într-o declarație susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Dosarul penal vizează infracţiunea de comunicare sau răspândire de informaţii false și a fost deschis după ce, în spaţiul public, ar fi apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie că fostul angajat MAI este confirmat cu noul virus.

Citește și:

Coronavirus România. În cât timp apar simptomele după infectarea cu Covid-19

Ţine şi de tine să opreşti epidemia de coronavirus! Cum pot evolua lucrurile dacă îmbolnăvirile nu sunt ţinute sub control

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net