Coronavirus România. Persoanele izolate la domiciliu în București vor purta brățări

Ultima actualizare:

    Persoanele suspecte sunt transportate cu izolate la spitalele de boli infecțioasefoto: arhiva Click!
Persoanele suspecte sunt transportate cu izolate la spitalele de boli infecțioasefoto: arhiva Click!

Autoritățile încearcă să țină sub control răspândirea noului coronavirus în România. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că persoanele aflate în carantină și izolare la domiciliu timp de 14 zile vor purta brățări și holtere care le vor monitoriza starea de sănătate și le vor comunica autorităților dacă acestea respectă condițiile de izolare.

Persoanele aflate în carantină și izolare la domiciliu timp de 14 zile vor fi dotate cu brățări și holtere care le vor monitoriza starea de sănătate - spre exemplu, dacă fac febră, acest lucru va fi semnalat imediat, în condițiile în care aceste persoane nu au simptome și sunt izolate doar ca măsură de precauție.

În timp ce persoanele aflate în carantină sunt păzite de autorități, în cazul celor izolate la domiciliu, brățările vor transmite în timp real localizarea acestora. ”Aceste brățări și aceste holtere dau în timp real datele privind starea acestor persoane, inclusiv temperatura. În cazul celor care sunt în izolare, ne dau și locația lor, și atunci ne vor spune dacă stau acasă sau pleacă aiurea prin mall-uri sau prin piețe”, a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru pentru HotNews.

Proiectul este unul pilot, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 și va fi aplicat, pentru început, doar în București, deoarece aici este ”cea mai mare aglomerare urbană”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru. Proiectul ar urma să fie extins, ulterior, la nivelul întregii țări.

3.000 de brățări vor fi disponibile în următoarele săptămâni

Momentan, autoritățile au la dispoziție 350 de astfel de echipamente, iar până la finalul acestei săptămâni urmează să mai vină încă 500, spune Nelu Tătaru. În următoarele săptămâni, capacitatea va ajunge la 3.000 de brățări.

"În momentul acesta este un proiect pilot pentru București, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 - cei care ne dau aceste holtere sau aceste brățări. În momentul în care se încheie 14 zile, le mutăm la alte persoane și tot așa. Momentan avem 350, vor mai veni încă 500 până la finalul săptămânii. Numărul lor va crește, în următoarele săptămâni, până la 3.000. Bucureștiul fiind cea mai mare aglomerație urbană începem cu el, iar în măsura în care găsim colaborare, putem extinde la nivelul întregii țări. Vom centraliza toate aceste informații și vor ajunge și la minister", a precizat Nelu Tătaru.

Citește și:

Ţine şi de tine să opreşti epidemia de coronavirus! Cum pot evolua lucrurile dacă îmbolnăvirile nu sunt ţinute sub control

Coronavirus România. În cât timp apar simptomele după infectarea cu Covid-19

52 de persoane în carantină și peste 11.000 în izolare la domiciliu

În România au fost confirmate până marți 17 cazuri de îmbolnăvire, iar 5 dintre pacienți au fost vindecați și externați.

52 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contractat coronavirusul se află în acest moment în carantină instituționalizată. Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

18 români au în acest moment dosare penale pentru infracțiunea de zadarnicire a combaterii bolilor - persoane care nu au respectat regulile de izolare pentru coronavirus - potrivit informațiilor transmise luni de autorități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net