Coronavirus România. Cum dezinfectăm telefonul mobil

telefon_mobil.jpg

telefon_mobil
De câte ori atingem telefonul mobil, orice virus, bacterie sau germen prezent pe acesta poate fi tranferat cu uşurinţă pe piele
Foto: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Telefonul mobil este cel mai folosit dispozitiv, fiind atins atât cu mâna cât şi cu faţa de nenumărate ori pe zi. Orice virus, bacterie sau germen prezent pe acesta poate fi tranferat cu uşurinţă pe piele. Cum dezinfectăm telefonul mobil.

Milioane de români folosesc zilnic telefonul mobil În contextul pandemiei de coronavirus, oamenii se uită tot timpul după ştiri şi ce mai fac prietenii. De câte ori ating telefonul mobil, orice virus, bacterie sau germen prezent pe acesta poate fi tranferat cu uşurinţă pe piele, scrie adevarul.ro.

Cum dezinfectăm telefonul mobil

În contextul răspândirii rapide a noului COVID-19, spălarea mâinilor şi curăţarea telefonului mobil ar trebui făcută cât mai des, mai ales că noul virus poate supravieţui pe suprafeţe.

Cum îţi cureţi corect telefonul mobil

  • Cârpă din microfibră: este indicat să o porţi mereu cu tine în geantă sau rucsac, pentru că este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgâria, scrie csid.ro.
  • Soluţii pe bază de alcool 60% şi apă 40%: acestea sunt recomandate pentru dezinfectarea telefonului. Umezeşte uşor o cârpă din microfibră sau bumbac moale şi şterge blând telefonul, pe toate părţile, inclusiv în colţuri. Important: nu aplica soluţia direct pe telefon!
  • Şerveţele dezinfectante: dacă preferi o variantă mai comodă, poţi folosi şerveţele antibacteriene pe bază de alcool. Ai grijă însă, astfel de şerveţele tind să fie excesiv de umede şi nu sunt foarte indicate pentru ecranele telefoanelor, ci mai degrabă pentru carcasele acestora.
  • Lampă bactericidă cu UV: dacă ai buzunare largi şi preferi o soluţie profesională, poţi cumpăra o lampă cu raze UV care distruge 99,9% din bacteriile şi microbii prezenţi pe o suprafaţă sau în aer, în doar 6 minute.
  • Gel dezinfectant: spălatul pe mâini cu apă şi săpun este gestul ideal pentru a ţine la distanţă microbii, dar dacă nu ai acces la o sursă de apă, poţi folosi şi un gel dezinfectant pe bază de alcool. Astfel, mâinile tale nu vor împrăştia microbii peste obiectele pe care le foloseşti uzual, aşa cum este şi cazul telefonului.

Citeşte şi:

Cum ne putem proteja de infecţia cu coronavirus la cumpărături. Ghid oficial

Nu știi dacă ai fost în contact cu o persoană infectată cu Covid-19? S-a lansat aplicația ce îți arată așa ceva

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5