Coronavirus România. CFR anunţă suspendarea temporară a unor trenuri nationale și internaționale

Ultima actualizare:

    CFR anunţă suspendarea temporară a unor trenuriFoto: Arhiva Click
CFR anunţă suspendarea temporară a unor trenuriFoto: Arhiva Click

CFR anunţă suspendarea temporară a unor trenuri care circulă pe rute naționale și internaționale. Sunt vizate rute spre Bulgaria, Ungaria și Republica Moșdova dar și garnituri care asigură deplasarea elevilor și a navetiștilor. Iată tot ce trebuie să știi!

În contextul creșterii numărului de îmbolnviri de coronavirus și a măsurilor de restricționare a accesului la granițe de către unele state vecine, CFR Călători a impus noi măsuri temporare de restricționare a călătoriilor pe anumite rute.

Trenuri suspendate spre Bulgaria

începând cu data de 17 martie 2020, de comun acord cu administrația feroviară din Bulgaria, CFR Călători suspendă circulația trenurilor internaționale în relația cu Bulgaria, pentru următoarele rute:

1095/1094 București Nord – Videle – Giurgiu Nord – Ruse și retur.

trenurile 1090/1091 vor circula numai pe relația Craiova – Golenți și retur.

Trenuri suspendate spre Ungaria

Referitor la traficul feroviar de călători dintre România și Ungaria, începând de marți, 17 martie, compania suspendă trenurile care asigură micul trafic de frontieră cu acces prin Episcopia Bihor:

364 Oradea – Puspokladany

365 Puspokladany – Oradea

368 Salonta – Puspokladany

369 Puspokladany – Salonta

Trenuri suspendate spre Republica Moldova

Între România și Republica Moldova, prin decizia comună cu Calea Ferată din Moldova, CFR Călători mai suspendă temporar ciculația următoarelor trenuri prin punctul de frontieră Ungheni:

401 Chișinău – Iași – București

402 București – Iași – Chișinău

1061/1062/1063/1064 Iași – Ungheni și retur.

Ultimele trenuri care vor circula sunt:

402 București Nord (plecare 16.03.2020, ora 19.12) – Iași – Ungheni – Chișinău.

1061 Ungheni ( plecare 17.03.2020, ora 7.16) – Iași.

CFR Călători a anunțat că toți pasagerii care aveau achiziționate bilete către aceste rute își vor primi banii integral înapoi. Reprezentanții CFR mai precizează că în funcție de evoluția situației privind răspândirea coronavirusului, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

”Ca urmare a deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,  coroborate şi cu deciziile administraţiilor feroviare din ţările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulaţiei unor trenuri în trafic intern şi internaţional cu respectarea posibilităţii de mobilitate a persoanelor”, a anunţă, duminică, CFR Călători, citată de News.ro

Compania va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele şcolare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educaţiei şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Gasiţi aici lista cu aceste trenuri.

CFR Călători monitorizează atent gradul de ocupare a trenurilor în condiţiile în care mai multe companii/societăţi au anunţat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajaţii lor.

”În aceste condiţii, este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulaţie al trenurilor va fi anunţată public.  În toate situaţiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor şi să se adapteze cât mai bine cerinţelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Măsurile luate în această perioadă de către companie au ca scop restrângerea răspândirii infecţiei cu Covid-19, protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu”, a mai transmis CFR.

CFR Călători limitează circulaţia trenurilor internaţionale

De asemenea, întrucât Ucraina sistează începând cu data de 17.03.2020, circulaţia trenurilor internaţionale de călători pe teritoriul său, CFR Călători limitează circulaţia trenurilor internaţionale 380/381 Bucureşti Nord – Suceava – Vadu Siretului şi retur, până la/de la Suceava şi suspendă circulaţia trenurilor 1384/1385 Suceava – Vadu Siretului şi retur.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulaţie suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Citește și:

Coronavirus Romania. 123 cazuri confirmate și ne aflăm oficial în „scenariul 3”. Trei politicieni PNL, infectați cu COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă în România, din cauza epidemiei de coronavirus

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net