Coronavirus România. În ce condiții pot sta acasă părinții elevilor

Ultima actualizare:

    Parlamentul va vota joi, 12 martie, în procedură de urgenţă, proiectul de lege care va permite părinților să stea acasăFOTO: Click!
Parlamentul va vota joi, 12 martie, în procedură de urgenţă, proiectul de lege care va permite părinților să stea acasăFOTO: Click!

Parlamentul va vota joi, 12 martie, în procedură de urgenţă, proiectul de lege care va permite părinților să stea acasă cât timp creșele, grădinițele și școlile sunt închise din pricina coronavirusului. Părinții ar primi o indemnizație egală cu salariul dintr-o zi lucrătoare.

Părinții copiilor care sunt înscriși la școli, grădinițe și creșe care sunt închise din pricina coronavirus ar putea acasă și să ia și o indemnizație. Proiectul se va vota joi, 12 martie, în procedură de urgenţă.

Proiectul se va vota joi, 12 martie, în procedură de urgenţă, iar banii, potrivit unui amendament depus de PSD, se vor deconta de la buget, anunță președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu.

”Vom vota joi, în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor și am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Un proiect de lege inițiat de parlamentari PSD și ALDE, votat deja de Senat și pus pe ordinea de zi de marţi, 10 martie, a Camerei Deputaților, ar obliga toți angajatorii să acorde zile libere plătite unuia dintre părinți dacă școlile se închid din cauza unor ”situații extreme decretate”.

Prevederea s-ar aplica părinților de copii până în 12 ani, iar zilele libere se acordă pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea școlilor, potrivit proiectului. El a fost inițiat încă din martie 2019, a trecut de Senat în iulie 2019 și acum este pregătit pentru vot.

Propunerea legislativă stabilește că, atunci când cursurile școlii la care au copilul înscris sunt suspendate, părinții vor putea sta acasă cu acesta pentru a-l supraveghea. Închiderea școlilor poate surveni din cauza unor condiții meteo nefavorabile (ninsori abundente, furtuni etc.), dar și din cauza altor situații extreme decretate de autoritățile din țara noastră (incendii, epidemii și altele).

Citește și:

Coronavirus România. În cât timp apar simptomele după infectarea cu Covid-19

Coronavirus România. Măsuri fără precedent: zborurile înspre și dinspre Italia, anulate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
gara de nord jpeg
nadia comaneci tarom jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net