Coronavirus România. Al patrulea caz a fost confirmat, un bărbat din Timișoara

Ultima actualizare:

    Autorităţile din Timiş au decis sistarea cursurilor la clasa băiatului de 16 ani depistat pozitiv cu coronavirusfoto: Getty Images
Autorităţile din Timiş au decis sistarea cursurilor la clasa băiatului de 16 ani depistat pozitiv cu coronavirusfoto: Getty Images

Al patrulea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu femeia internată în acest moment în Timișoara.

UPDATE Cel de-al patrulea caz a fost confirmat de autorități. ”În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

O persoană care a intrat în contact cu femeia care este internată în acest moment în Timișoara a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, transmite Digi 24.

O femeie din Timișoara, care a vizitat în data de 17 februarie orașul Bergamo, din Italia, a fost internată, joi seara, 27 februarie, la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din localitate, cu suspiciune de coronavirus. Femeia, care se afla în perioada de izolare la domiciliu, a făcut febră. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătatu, femeia a început să se simtă rău pe 25 februarie. După două zile, pe 27 februarie, ea este internată în spital și i se prelevează probe care, ulterior, se dovedesc a fi pozitive.

 Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat că pacienta a fost de urgență internată, iar analizele i s-au făcut vineri dimineața. „Este vorba despre o femeie din Timișoara care în urmă cu zece zile a fost, timp de o zi, în Bergamo, Italia. Aceasta se afla în izolare la domiciliu și a făcut febră. A mers salvarea de victime multiple la dânsa și a adus-o la spital", a declarat Virgil Musta.

Până în prezent în România au mai fost întregistrate cazul unui bărbat din Gorj, care era doar purtător şi care a fost declarat vindecat, cel al femeii din Timişoara care s-a aflat în contact cu bărbatul depistat marţi pozitiv şi cel al unui bărbat din Maramureş, care este internat în acest moment la Cluj-Napoca.

Știre în curs de actualizare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net