Coronavirus România. Al 15-lea caz confirmat. Este o femeie de 70 de ani din Mureș

Ultima actualizare:

    Pacienţii sunt în carantinăfoto: AFP
Pacienţii sunt în carantinăfoto: AFP

Un nou caz de coronavirus a fost înregistrat în România. Este vorba de o femeie de 42 de ani din Bucureşti, contact apropiat al bărbatului de 49 de ani confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri.

UPDATE: În decursul zilei de duminică, 8 martie, a fost confirmat în România cel de-al 15-lea caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din Mureș. 

Autorităţile din România au anunţat că o femeie în vârstă de 42 de ani a fost confirmată cu noul coronavirus şi a fost internată la Spitalul Matei Balş din Capitală. Este al 14-lea caz din România şi al doilea din Bucureşti.

Femeia infectată este iubita bărbatului de 49 de ani confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică, pacienta se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș.

Bărbatul de 49 de ani s-a întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată. El s-a prezentat sâmbătă seara la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19.

De la sosirea lui în ţară, bărbatul a fost vizitat de fiica şi prietenul acesteia.

Autorităţile din România au impus măsuri drastice în vederea transmiterii infecţiilor cu coronavirus.

Evenimentele publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane au fost interzise.

Ce trebuie să facă cei aflaţi în autoizolare

    Să evite contactul apropiat cu celelalte persoane din locuință și, dacă este posibil, să se izoleze într-o cameră separată.

    Să NU primească vizitatori în perioada de autoizolare la domiciliu.

    Să se spele pe mâini cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde, ori de câte ori este necesar (după utilizarea toaletei, înaintea pregătirii mesei, etc).

    Să curățe și să dezinfecteze zilnic toate suprafețele pe care le ating frecvent (ex: mese, clanțe, obiecte de mobilier, bateria/robinetele de la chiuveta, alte obiecte care pot fi atinse și de alte persoane).

    Să își acopere gura și nasul cu șervețel de unică folosință sau cu o țesătură atunci când strănută sau tușesc, sau să strănute și să tușească în plica cotului. Batista se aruncă imediat la coșul de gunoi, în sac de plastic, după care se spală pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde.

    Să aerisească cât mai bine toate încăperile casei. Spațiile comune ale casei (bucătărie, baie) trebuie să fie bine aerisite!

    Să țină legătura zilnic cu medicul de familie și să-l informeze asupra evoluției tuturor membrilor familiei.

    Să sune la numărul unic de urgență 112 în cazul în care apare cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultăți la respirație, durere în gât – să își acopere nasul și gura cu o mască de protecție.

    De asemenea, persoanele se pot informa cu privire la noul coronavirus la TELVERDE 0800 800 358. TELVERDE este pentru informare, nu este pentru urgențe.

image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net