Coronavirus România. Aici e zona zero a luptei contra virusului în Banat

Ultima actualizare:
Pacienţii cu COVID-19 nu sunt  amestecaţi cu alţi bolnavi
Pacienţii cu COVID-19 nu sunt amestecaţi cu alţi bolnavi

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara au ajuns până acum şapte pacienţi infectaţi cu Covid-19.

Reporterii „Adevărul“ au intrat în clinică pentru a afla traseul exact al tratamentului.Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara luptă 24 de ore din 24 nu doar cu virusuri, ci şi cu panica oamenilor.

Deşi de cele mai multe ori testele au fost negative, la spitalul de la Pădurea Verde, o zonă de la periferia Timişoarei, au fost internaţi şi cei mai mulţi români infectaţi cu noul coronavirus Covid-19, şapte la număr. Trei dintre ei au fost declaraţi deja vindecaţi şi au plecat acasă. Sunt însă destui alarmaţi după răceli uşoare, oameni care vin din zone de risc sau se tem că au intrat în contact cu bolnavi.

Mâncarea, pusă în spaţii-tampon

„Suntem prgătiţi pentru situaţii în care pacienţii vin cu suspiciune de coronavirus sau vin să se adreseze spitalului nostru pentru consultaţii. Respectăm protocoalele internaţionale, care caută să evite contaminarea pesonalului nostru sau a altor pacienţi care sunt în ambulatoriul nostru. Circuitele sunt complet separate şi nu amestecăm pacienţii.


    Pacienţii cu COVID-19 nu sunt  amestecaţi cu alţi bolnavi
Pacienţii cu COVID-19 nu sunt amestecaţi cu alţi bolnavi

Combinezoanele medicilor protejează în 95% dintre situaţii. O dată pe zi medicul merge să vadă pacientul. Nici unul dintre pacienţi n-a necesitat terapie injectabilă, au fost instruiţi ce tablete să ia. Ne asigurăm să existe un risc cât mai mic de contaminare a personalului. Mâncarea se pune într-un spaţiu tampon, totul e de unică folosinţă“, a declarat medicul Virgil Musta, principalul comunicator al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara. Pacientul care vine dintr-o zonă cu risc de contaminare sau a intrat în contact cu persoane bolnave, indiferent că este asimptomatic sau nu, este dus într-un salon pentru izolare. Există un singur medic de laborator specializat în realizarea testelor pentru coronavirus. În unele zile, acesta a lucrat până după miezul nopţii. Primul test pe care-l fac medicii este pentru gripă. Dacă este pozitiv, atunci se face şi testul pentru coronavirus. În caz că e confirmat, rămâne izolat în încăperea în care a fost introdus de medici pentru control, până ce testele vor indica vindecarea.  

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net