Coronavirus România. 11 ambulanțieri din Galați, depistați pozitiv pentru COVID-19

corona-inquam.jpg

asistenti ambulanta
11 lucrători pe Ambulanță au fost depistați pozitiv cu COVID-19
Foto Inquam Photos

Epidemia de coronavirus continuă să afecteze România. Astfel, pe 6 aprilie, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectated cu COVID-19, dintre care 406 au fost declarate vindecate și externate. În anumite județe au fost implementate reguli stricte pentru a preveni răspândirea virusului, iar cadrele medicale fa tot posibilul pentru a menține sub control situația. Cu toate acestea, unii medici și asistenți sunt infectați.

Conform ultimului comunicat emis de către Grupul de Comunicare strategică, în Galați au fost confirmate nu mai puțin de 119 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dintre care 11 persoane sunt angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță. 

Potrivit unor surse medicale, până luni, 6 aprilie, 11 angajaţi ai SAJ Galaţi au fost confirmaţi pozitiv. Imediat ce au primit diagnosticul, cu toţii au fost internaţi în spital unde primesc tratament specific. 

Totodată, alţi colegi de-ai lor sunt izolaţi la domiciliu. Unii au simptome specifice bolii, însă până acum nu au primit rezultatul testelor, alţii aşteaptă să fie testaţi.

Primul caz de COVID 19 la Ambulanţa Galaţi a fost confirmat la o asistentă, în urmă cu aproape două săptămâni. Cazuri au mai fost confirmate şi la Spitalul de Boli Infecţioase, la Spitalul de Urgenţă, la Spitalul de Copii şi la Spitalul Militar din Galaţi.

Asistentă din Galați, hărțuită de vecini pentru că tratează pacienți infectați cu COVID-19

Femeia de 44 de ani lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase, unde tratează bolnavi de coronavirus, iar asta i-a adus neplăceri din partea vecinilor. Aceștia i-au aruncat cu clor pe ușă, iar patronul magazinului de la parter a refuzat să-i vândă marfă și a dat-o afară din incintă.

asistenta_1.jpg

asistenta
Asistenta are doi copii și a hotărât să se mute singură într-un apartament pentru a-și proteja familia
Foto Captură video

Pentru a-i aduce un strop de alinare și pentru a-și arăta mulțumirea pentru munca depusă de asistenta medicală, militarii de la Batalionul de Tancuri Galați au așteptat-o cu flori și aplauze în fața blocului. 

Loading...

Citește și