Coronavirus. Rată de infectare alarmantă în județul Prahova! 1000 de îmbolnăviri în mai puțin de o lună

Ultima actualizare:

    Rata de infectare este foarte mare în două dintre comunele prahovene Sursă foto: Shutterstock
Rata de infectare este foarte mare în două dintre comunele prahovene Sursă foto: Shutterstock

Situația provocată de coronavirus este îngrijorătoate în județul Prahova unde au fost înregistrate 6000 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei în România. Peste 1000 de cazuri au fost raportate doar în ultimele trei săptămâni, iar prognosticul nu este deloc unul optimist.

Judeţul Prahova înregistrează 6.154 de infectări cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, peste o mie de oameni fiind diagnosticaţi cu boala cauzată de noul coronavirus, în mai puţin de trei săptămâni. La nivelul judeţului, în doar 48 de ore au fost înregistrate şase decese din cauze asociate COVID-19, toate fiind în cazul unor bărbaţi  cu vârste de 53 ani, 65 ani, 67 ani, 72 ani, 80, respectiv  81 ani), toi pacienţii având şi comorbidităţi. Numărul total de decese asociate COVID-19 de la începutul epidemiei este de 210, iar numărul testelor făcute e de 27.389.

Comune cu o rată de infectare uriașă în județul Prahova

Numărul cazurilor active de COVID-19 din judeţul Prahova este de 721, la nivelul judeţului existând localităţi cu rate foarte ridicate de infectare. Astfel, în comuna Scorţeni se înregistrează o rată de infectare de 8,07 la o mie de locuitori, în comuna Poienarii Burchii rata de infectare este de 6,46 la mia de locuitori.

Avertismentul transmis de medicul Virgil Musta 

Șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, avertizează că nu mai există locuri la Terapie Intensivă. Prin urmare, dacă o persoană face o formă severă de COVID-19, există riscul ca aceasta să nu mai poată fi tratată. În aceste condiții, el subliniază ce este absolut esențial ca fiecare dintre noi să respecte regulile impuse de autorități pentru a evita răspândirea virusului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net