Coronavirus în lume. Țările, împărțite în zone roșii și galbene de risc! Iată ce state trebuie evitate!

Ultima actualizare:

    Pandemia de coronavirus cere măsuri de protecție drastice și, multe dintre ele, sunt luate în premieră
Pandemia de coronavirus cere măsuri de protecție drastice și, multe dintre ele, sunt luate în premieră

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile au stabilit crearea unui sistem prin care să poată fi identificate punctele principale de risc în privința infectării cu COVID-19

Autoritățile încurajează evitarea călătoriilor în țările care se confruntă cu focare mari de infecție de coronavirus și au cerut descurajarea întoarcerii în țară a persoanelor din respectivele zone de risc. Zonele sunt împărțite în funcție de risc și de consecințe, pe culori: zonele roșii- cele care prezintă numeroase cazuri de infectare- și zonele galbene. Iată care sunt acestea și ce măsuri ulterioare de carantină presupun!

„Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) și descurajați întoarcerea în țară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din țările cu număr mare de cazuri cu noul coronavirus”, avertizează Departamentul pentru Situații de Urgență.

„În cazul în care călătoriți într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus există riscul ca la momentul revenirii în țară, în funcție de actualizarea zonelor roșii/galbene, să fie necesar să rămâneți în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia. În mod obligatoriu, românii care se întorc în țară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă același lucru”, mai anunță DSU.

Țările care au fost catalogate drept „zonele roșii”

Până în data de 17 martie, potrivit Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, zonele roșii, care impun intrarea în carantină în zone desemnate, erau următoarele:

Care sunt „zonele galbene”

Zonele galbene, care impun auto-izolarea la domiciliu timp de 14 zile, sunt statele cu peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus:

Pe lista actualizată şi publicată joi pe site-ul INSP au fost adăugate Brazilia, Cehia şi Portugalia.

Carantina și autoizolarea la domiciliu durează 14 zile

 „Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19). Carantina va dura o perioadă de 14 zile şi va fi organizată în spaţii special amenajate, puse la dispoziţie de autoritatea locală, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

„Autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome dar: au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localităţi din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome şi care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă sau au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19), sau sunt membrii de familie ai unei persoane care se încadrează în una dintre situaţiile de mai sus. Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie”, mai explică autoritățile.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net