Coronavirus la Centrul de Transfuzie Sanguină. Donator de sânge, infectat cu coronavirus. Cinci cadre medicale, în izolare

Ultima actualizare:

    Alertă la centrul de Transfuzie București
Alertă la centrul de Transfuzie București

Este anchetă epidemiologică la Centrul de Transfuzie Sanguină din București, după ce o femeie infectată cu coronavirus a donat sânge. A aflat că este bolnavă la câteva zile după acest eveniment. Cinci cadre medicale care au intrat în contact cu pacienta sunt acum în izolare.

Reprezentanții instituției spun că riscul de contaminare la centru este mult mai mic față de cel de pe stradă, astfel că îi încurajează pe bucureșteni să vină să doneze în continuare.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a anunțat că o femeie care a donat sânge în centru a fost confirmată ulterior cu această infecţie.

"Am avut într-adevăr o doamnă care a donat şi s-a confirmat pozitiv la un test făcut ulterior, la cinci zile de la donare. A fost o persoană care a fost asimptomatică şi acum este asimptomatică”, a declarat Doina Goșa, potrivit hotnews.ro.

Potrivit șefei CTS București, nu există încă un protocol care să prevadă testarea donatorilor de sânge pentru COVID-19, iar această procedură nu este încă aplicată în centrele de transfuzii din ţară.  În total, cinci cadre medicale de la Centrul de Transfuzie din Bucureşti sunt acum în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Directorul Centrului îi încurajează pe oameni să vină în continuare să doneze sânge pentru că este mare nevoie în spitale.

"Nu trebuie să se teamă de contaminare, pentru că riscul de contaminare la centru este scăzut, mult mai mic decât riscul de contaminare pe stradă, în mijloacele de transport în comun, sau la el acasă în condiţiile în care locuieşte cu mai multe persoane care se deplasează fie la serviciu, fie la supermarket”, a adăugat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală.

Potrivit ultimului raport transmis de autorități, în România peste 280 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus.

Citește și:

Două doctoriţe de la Spitalul Gerota, în stare critică după ce au contactat noul coronavirus

Iohannis, vizită la spitalul de campanie ridicat de Armată: «Ne aşteptăm la o creştere a numărului de bolnavi»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net