Corneliu Vadim Tudor, despre moartea lui Sergiu Nicolaescu: «Mi-a murit un confrate mai mare»

Ultima actualizare:

    Corneliu Vadim Tudor (FOTO Arhiva Click!)
Corneliu Vadim Tudor (FOTO Arhiva Click!)

Preşedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, este de părere că moartea regizorului Sergiu Nicolaescu a lasăt un gol greu de acoperit, în societatea şi cultura românească.

,,Da. S-a terminat povestea vieţii lui Sergiu Nicolaescu. Lasă un gol imens în societatea şi cultura naţională şi, din păcate, nu prea vin alţii în loc. Mie nu prea îmi place aşa-zisa şcoală tânără de regie. Îmi plac filmele clasice. El a recreat, în 50 de ani de carieră, şcoala românească de cinematografie. Mi-a murit un confrate mai mare", a declarat, joi, pentru Agerpres Corneliu Vadim Tudor.

Vadim Tudor a mai spus şi că ultima conversaţie pe care a avut-o cu Sergiu Nicolaescu, a fost în urmă cu trei săptămâni, la telefon.

,,Eram la masă cu Florin Piersic şi l-am sunat să îi amintesc că în filmul pe care îl facem împreună (filmul ,,Candele de zăpadă", după un scenariu de Corneliu Vadim Tudor) i-a promis lui Florin Piersic un rol. După care nu a mai răspuns. L-am mai sunat în noaptea de Revelion. Nimic. La fel a doua şi a treia zi. Mi-am dat seama că s-au complicat lucrurile", a adăugat europarlamentarul.

Corneliu Vadim Tudor a scris scenariul pentru filmul ,,Triunghiul morţii" şi urma să îl realizeze şi pe cel al unui film despre tricentenarul morţii lui Constantin Brâncoveanu.

,,El (n.r. Sergiu Nicolaescu) mi-a spus în urmă cu două luni: Când o da prima zăpadă începem să lucrăm la filmul despre tricentenarul morţii lui Constantin Brâncoveanu. Dacă terminam ,,Candele de zăpadă" şi îl ţineau puterile am fi făcut şi acest film de care este nevoie, pentru că voievodul Brâncoveanu a fost poate cel mai mare martir al creştinătăţii europene", a mai amintit Vadim Tudor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net