Corneliu Vadim Tudor, cauza decesului

Ultima actualizare:

    Corneliu Vadim Tudor a murit după ce a suferit un infarctFoto: Arhiva Click!
Corneliu Vadim Tudor a murit după ce a suferit un infarctFoto: Arhiva Click!

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni (14 septembrie), la ora 18.30, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău. Cauza decesului lui Corneliu Vadim Tudor, după cum afirmă surse medicale citate de Antena 3, a fost un infarct.

Corneliu Vadim Tudor a fost dus de urgenţă, luni, la Spitalul Militar din Capitală din cauza unor probleme respiratorii. Mai mult de atât, vineri (11 septembrie), Vadim Tudor a mai fost la spital, după ce a acuzat dureri puternice în piept, dar nu a dorit să rămână internat. Potrivit România TV, Corneliu Vadim Tudor suferea de edem pulmonar acut. Luni, în jurul orei 16.00, apropiaţi ai lui Vadim Tudor au declarat că liderul PRM se zbătea între viaţă şi moarte, potrivit aceleiaşi surse citate mai sus.

Preşedintele PRM suferea de câţiva ani de diabet şi avea probleme cu inima.

Un apropiat al şefului PRM, Marius Marinescu, a confirmat pentru România TV, cauza decesului lui Corneliu Vadim Tudor. Politicianul a făcut infarct în cursul zilei de luni (14 septembrie), iar supărările acumulate au contribuit la agravarea stării sale de sănătate.

"Am înţeles că era foarte supărat, avea probleme financiare. Avea nevoie de bani de salarii pentru angajaţii publicaţiilor sale: 30.000 de lei. Avea nevoie de bani pentru tipografie. Era supărat pe această temă. Cred că s-au adunat mai multe supărări", a precizat Marius Marinescu.

Corneliu Vadim Tudor şi-a presimţit moartea

Corneliu Vadim Tudor a publicat în urmă cu o săptămână, pe contul personal de Facebook, o poezie despre moarte, intitulată "Ultima cafea". Politicianul, poetul şi publicistul a decedat luni, în urma unui infarct. Iată cum sună versurile poeziei:

Poem inedit, ultima cafea

Hai, Moarte, să bem o cafea

Ţi-o fac cu caimac, aromatăMai leapădă-ţi coasa cea greaŞi mantia asta ciudată.

Te rog să iei loc în fotoliuNu mă supără dacă fumeziDupă cine eşti, Moarte, în doliu?De ce tot suspini şi oftezi?

E foarte fierbinte cafeauaNu te grăbi, că te frigiMai lasă-mi pe cer, încă, steauaDacă eu am să mor, ce cîştigi?

Ai venit să mă iei în persoanăPrea mare onoare îmi faciDin toată specia asta umanăNumai pe mine mă placi?

Hai să-ţi ghicesc în cafeaE bine să ştii ce te-aşteaptăO cumpănă grea vei aveaDar tu te descurci, eşti deşteaptă.

Eşti tot timpul în criză de baniAici, te asemeni cu mineDe ce să fim noi duşmani?Eu te-nţeleg cel mai bine.

Lumea te aplaudă de departeÎn zvon de corridă, olé!Fii bună şi-ntoarce-te, MoarteSă văd: după tine ce e?

Acum eşti captivă la mineAm vrut să-ţi arăt, draga meaCă nu-mi este frică de tine:Ţi-am pus şoricioaică-n cafea.

Corneliu Vadim TudorNoaptea de duminică spre luni6 spre 7 septembie 2015

Corneliu Vadim Tudor - biografie

  • Corneliu Vadim Tudor s-a născut pe 28 noiembrie 1949, la Bucureşti. El s-a făcut remarcat încă dinainte de 1989, prin activitatea literară, iar după 1990 a fost un actor important al scenei politice, prin partidul pe care l-a întemeiat, România Mare.
  • A fost discipolul scriitorului Eugen Barbu. Corneliu Vadim Tudor a fost o figură centrală în numeroase controverse, o parte pornite de la acuzaţii virulente formulate de acesta la adresa unor persoane diverse, altele fiind dispute generate de derapajele sale lingvistice. Acesta era căsătorit şi avea două fiice, pe Lidia şi Eugenia.
  • S-a făcut remarcat în spaţiul public prin temperamentul său vulcanic şi naţionalismul pronunţat, printr-un război perpetuu cu "duşmanii acestei ţări".
  • A avut o bogată carieră politică, a fost membru al Parlamentului în mai multe legislaturi, membru al Parlamentului European şi a candidat de mai multe ori la alegerile prezidenţiale. În 2000 a ajuns în turul doi al acestora, unde a obţinut puţin peste 30% din sufragii.
  • A avut o activitate publicistică impresionantă, cu peste 30 de volume publicate. A scris şi proză şi poezie, iar o parte din operele sale au fost traduse în mai multe limbi.

Top 5 scandaluri în care a fost implicat Corneliu Vadim Tudor

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net