Copilul ucis în bătaie de propria mama fusese dat în plasament. Cum a ajuns din nou în familia biologică

copil-batut.jpg

copil batut
Copilul fusese dat în plasament, dar a fost reintegrat în familie, în urma unui ordin judecătoresc
Sursă foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Copilul de 2 ani şi 5 luni din Pogoanele, judeţul Buzău, care a fost omorât în bătaie de mama lui fusese dat în plasament la un asistent profesionist la scurt timp după naştere, dar în septembrie 2020 a fost reintegrat în familia biologică, la cererea mamei, în urma deciziei unei instanţe judecătoreşti.

Conform reprezentanţilor Asistenţei Sociale din cadrul Primăriei Pogoanele, de la naştere copilul a fost dat în grija unui asistent maternal, nefiind copilul biologic al concubinului mamei. Micuţul a fost dat în plasament unde a stat până în 24 septembrie 2020, când familia a cerut şi a primit copilul acasă.

"De la acea perioadă, familia a fost monitorizată, ajutată, îndrumată, a primit ajutoare sociale, a fost sprijinită, până s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Copilul a fost reintegrat în baza unei sentinţe judecătoreşti, au fost făcute rapoarte, evaluări, a fost dorinţa lor de a-şi lua copilul acasă. Nu a reieşit că ar fi probleme. Familia mai are doi copii, o fată de 11 ani şi un băiat de 4 ani, fata se află în urma celor întâmplate într-un centru de primire în regim de urgenţă minori, iar băiatul se află la bunica paternă. A trebui să securizăm copiii după nenorocirea care s-a întâmplat", a declarat un reprezentant al Asistenţei Sociale de la Primăria Pogoanele.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău susţin că, în urma evaluărilor care au fost făcute după reintegrarea copilului în familie, nu a reieşit că micuţul ar fi în pericol.

"Minorul a fost reintegrat în familie prin sentinţă civilă, urmată de o perioadă de monitorizare în care nu au fost semnalaţi factori de risc. Cu privire la ceilalţi minori din familie, precizăm că băiatul se află în grija bunicii paterne, iar minora beneficiază de măsura de protecţie în cadrul centrului de primire în regim de urgenţă. Pentru ambii copii se analizează posibilităţile legale privind stabilirea unei măsuri de protecţie, cu accent pe identificarea unui mediu de tip familial. Nu suntem în măsură să furnizăm informaţii suplimentare, organele abilitate desfăşoară cercetări", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, copilul ar fi fost ucis în luna februarie, dar acum încep să se contureze evenimentele, în urma efectuării necropsiei, dar şi a expertizei psihiatrice la care a fost supusă mama copilului, o femeie de 26 de ani din oraşul Pogoanele.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1