Copilul de 8 ani dispărut la Constanţa a fost găsit mort

6_copil-disparut.jpg

Iulian Alexandru Biţică avea 8 ani
Foto: arhivă personală

Copilul de opt ani din judeţul Constanţa, dispărut la sfârşitul săptămânii trecute, a fost găsit vineri dimineaţa într-un bazin de colectare al unor ferme de porci. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cum a murit băiatul.

Potrivit anehetatorilor, băiatul de opt ani din Pecineaga, dispărut la sfârşitul săptămnânii trecute, din faţa casei, a fost găsit vineri dimineaţa într-un bazin de colectare al unor ferme de porci din zona respectivă. Timp de mai multe zile, cu ajutorul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, două bazine de colectare au fost golite pentru a se vedea dacă băiatul dispărut este acolo. Trupul va fi dus la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. Anchetatoriii continuă cercetările în acest caz.  

Copilul, găsit mort după o săptămână de la dispariţie

 Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pecineaga au fost sesizaţi sâmbătă, în jurul orei 19.00, cu privire la dispariţia Iulian Alexandru Biţică, în vârstă de 8 ani, din localitatea Pecineaga. Băiatul a dispărut în jurul orei 15, din faţa locuinţei unde se afla la joacă. Căutările făcute de poliţişti în acest caz au fost complexe. Astfel, pe parcursul verificărilor a fost folosit elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie, pe tot parcursul zilei, pentru căutări pe raza comunei, dar şi în localităţile adiacente.

Băiatul dispărut la Pecineaga s-a înecat în bazinul în care a fost găsit

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, necropsia efectuată în cazul băiatului de opt ani din Pecineaga a arătat faptul că aceasta a murit înecat.
Oamenii legii au explicat că la două ore după ce au fost sesizaţi de dispariţia copilului, acesta a fost identificat pe camerele video în zona unui podeţ. De asemenea, anchetatorii au audiat zeci de persoane care ar fi putut avea legătură cu băiatul, au fost verificate 20 de autoturisme, iar în urma căutărilor cu trei câini de urmă poliţiştii au fost duşi în zona bazinelor respective.
Anchetatorii au stabilit că băiatul a plecat cu rolele de acasă şi a parcurs peste un kilometru cu acestea până când a ajuns în zona celor două bazine, după care a abandonat rolele respective şi a rămas în şosete. Cel mai probabil, el ar fi alunecat în bazinul respectiv.

cautari-constanta.jpg

cautari constanta copil mort bazin
Copilul a fost găsit într-un bazin de colectare al unor ferme de porci
Foto: News.ro

 Poliţiştii au audiat martori, declaraţiile acestora fiind verificate pentru a se stabili împrejurările dispariţiei. Totodată, au fost efectuate verificări adiacente cauzei în localităţile Ovidiu, Hârşova, Neptun.
 De asemenea, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au verificat canale de irigaţii, bazine şi fose de dejecţie, iar poliţiştii au verificat sistemul de supraveghere video (40 de camere), cu ajutorul căruia prezenţa copilului a fost constatată la un anumit moment al zilei, într-un anumit loc.
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1