Copilul care a rămas fără familie în accidentul tragic din Bacău, soldat cu 7 morți: «Tată, zi-mi că e un vis!»

Ultima actualizare:

    Șapte persoane, inclusiv doi copii, au decedat duminicăFoto: ISU Bacău
Șapte persoane, inclusiv doi copii, au decedat duminicăFoto: ISU Bacău

O tragedie care a șocat o țară întreagă! Șapte persoane, inclusiv doi copii, au decedat duminică (25 iulie), în urma unui cumplit accident între un Mercedes și un microbuz care a avut loc pe DN2, la ieşirea din localitatea băcăuană Răcăciuni. Mărturisiri cutremurătoare ies la iveală după teribila tragedie. Un copil a rămas fără mamă, soră și cele două bunici.

Prietenii șoferului microbuzului susţin că, vinovat de accident se face conducătorul care se întorcea din Anglia, despre care se spune că ar fi adormit la volan, potrivit observatornews.ro.

"A încercat să explice accidentul, spunea că l-a observat pe şoferul respectiv venind de pe sensul celălalt cum îşi pierde efectiv direcţia de mers, observându-l la 50 de metri cum a încercat să meargă pe partea pe care trebuia el să meargă, l-a observat că era adormit şi în momentul în care respectivul şofer s-a trezit a revenit pe sensul lui, a tras brus de volan şi a produs acel accident. I-a murit soţia, fata de aproape 18 ani, făcea săptămâna viitoare, mama şi soacra. Este stabil, vorbeşte, îşi aduce aminte fiecare lucru. Ştie că au murit, fiul care atât a apucat să spună: Tată, spune-mi că e un vis. Este în salon cu unul dintre particianţi, cu şoferul el susţine că nu crede că a adormit", a declarat pastorul Gabriel Măgureanu, prieten cu şoferul microbuzului.

"Băiatul era iubitul fetei, trebuia să meargă la mare. S-a distrus o familie. Şoferul microbuzului spune că celălalt a făcut zig-zag. Din trei copii şi o soţie, mai are un copil. Nu e caz de învinuit pe nimeni, la biserică făceau ultima serbare. Băiatul meu are un picior rupt şi este suspect de ruptură de splină. A văzut maşinile cum făceau zig-zag. În afară de bunicuţe, îi cunoşteam. Copiii au fost la şcoala de vară cu mine. Şoferul este în stare de şoc”, a declarat mama unuia dintre răniți.

Șoferul autoturismului, înmatriculat în Anglia, avea 37 de ani și se întorcea cu familia, acasă, în Suceava. Din autoturism, unde se afla o familie cu trei copii, au murit doi fraţi şi mama lor, iar în microbuzul despre care poliţia spune că şoferul acestuia se face vinovat de accident au murit patru persoane, toate femei, respectiv o tânără de 18 ani, mama ei de 44 de ani, dar şi cele două bunici, de 65 şi 67 de ani. 

Ce spune Poliția

Poliția susține că vinovat de accident se face însă șoferul microbuzului. Bărbatul ar fi intrat pe contrasens și ar fi provocat accidentul mortal.

"Azi-dimineaţă, în jurul orei 8.10, în afara localităţii Orbeni, un conducător auto de 46 de ani din judeţul Bacău, în timp ce conducea un autoturism 8+1 locuri pe direcţia de deplasare Bacău către Adjud ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din judeţul Suceava, care circula din sens opus. Din impact a rezultat rănirea a cinci persoane şi decesul a altor 7 persoane. Conducătorii auto nu au putut fi testaţi alcoloscopil, le-au fost recoltate mostre biologice. Traficul a fost blocat,. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilitrii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul", a declarat Cătălina Păduraru, IPJ Bacău.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net