Copilul atacat de câini în curtea unei fabrici din Turda, în stare gravă

caini_maidanezi.jpg

caini maidanezi
Medicii au declarat că băiatul a fost mușcat pe întreaga suprafață a corpului
Citeste tot despre: 

Copilul de opt ani atacat de patru câini în curtea unei societăţi comerciale, care a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca cu peste 20 de muşcături pe corp, este în continuare în stare gravă şi va necesita multe intervenţii de chirurgie plastică, transmite news.ro. Medicii au început marţi o serie de operaţii de transplant de grefe de piele.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca au declarat că băiatul urmează să fie scos din coma indusă, chirurgii începând deja operaţiile de transplant de grefe de piele. „Am început să transplantăm grefe de piele, în principal din zona coapsei. Este un proces care ar putea dura câteva săptămâni sau chiar luni de zile. Pacientul era în comă indusă şi urmează să fie detubat. Nu pot spune că este mai bine, dar pot spune că mai rău nu e. Suntem în continuare circumspecţi. Este un pacient care va necesita multe intervenţii de chirurgie plastică”, a explicat, pentru News.ro, Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Copilul a fost atacat de câinii de pază din curtea unei societăți

Copilul în vârstă de opt ani a fost atacat, joi seară, de patru câini de pază, în curtea unei societăţi comerciale din Turda. Iniţial, el a fost transportat la Spitalul Municipal din Turda, dar apoi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, unde o echipă de chirurgi l-a operat timp de mai bine de şase ore. „Prezenta şoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde şi era în şoc traumatic. Va mai fi nevoie de transfuzii şi de alte intervenţii, dar perioada grea de acum începe, pentru că toată această parte de patologie de şoc traumatic începe să se manifeste. Pronosticul este destul de rezervat, având un vedere că chirurgul nostrum, care are o experienţă de 15 ani, mi-a spus că niciodată nu a mai văzut aşa ceva. Practic, nu există nicio suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”, declara, vineri, Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Băiatul va rămâne internat cel puțin o lună

Potrivit medicilor, băiatul va rămâne internat cel puţin o lună şi ulterior, cel mai probabil, va avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăşi această traumă. Reprezentanţii Poliţiei Cluj, care au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă în acest caz, au sesizat Protecţia Copilului cu privire la acest caz, copilul fiind singur în momentul în care a intrat în curtea societăţii comericiale unde a fost atacat de câini. 

Cele patru animale au fost luat de Serviciul de Ecarisaj al Primăriei până la finalizarea anchetei.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • O veste bună pentru cei care s-au săturat de câini comunitari în Bucureşti: municipalitatea a iniţiat un proiect, aflat în dezbatere publică, privind sterilizarea animalelor. Primăria Capitalei are în vedere împiedicarea înmulţirii şi, în viitor, dispariţia lor de pe străzi.

  • Doi tineri au trecut printr-o experienţă care îi va opri probabil în viitorul apropiat să se mai apropie de vreun câine.

  • Descoperirea macabră a fost făcută în această dimineaţă în apropierea pădurii Rediu de un trecător.Omul este în stare de şoc după ce s-a chinuit să înlăture cele opt animale care muşcau din trupul bătrânului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1