Copil din Botoșani în comă după ce a fost strivit de un monument din cimitir. Cum s-a intamplat grozăvia

Ultima actualizare:

    Copilul este în comă de gradul I și a fost mutat cu ambulanța la IașiFoto: monitorulbt.ro
Copilul este în comă de gradul I și a fost mutat cu ambulanța la IașiFoto: monitorulbt.ro

Tragedie într-un cimitir din Botoșani chiar de Adormirea Maicii Domnului-Sf Maria Mare. O fetiţă de nouă ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost strivită de un monument funerar în cimitirul Roşiori. Potrivit medicilor, copilul este în stare gravă, i-a fost strivit capul și toracele

Nimeni nu știe cum, în timp ce familia se ruga la mormântul unei rude micuța a zbughit-o. Ce a făcut, cum a agățat piatra funerară cert este deodată s-a auzit un zgomot puternic și un țipăt sfâșietor care a înghețat inimile tuturor. Prima a ajuns la locul tragediei mama copilei care a înghețat: un monument funerar de mari dimensiuni era prăbuşit peste copilul ei. Cu ajutorul celor din jur, alertați de țipetele mamei deznădăjnuite, fata a fost scoasă de sub monumentul de granit dar era inconştientă şi plină de sânge.

Ce diagnostic au pus fetiței medicii

Printr-un apel la 112 a fost solicitată de urgență salvarea iar  un echipaj cu medic i-a acordat primul ajutor.”Au fost afectate în special capul şi toracele. Prezenta un politraumatism prin strivire, cu hemoragie, edem la ochiul drept, sângerare din urechea dreaptă, cu pierderea stării de cunoştinţă. A fost transportat imediat la Urgenţe Pediatrie pentru evaluare”, a dezvăluit medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani conform monitorulbt.ro.

Starea copilului s-a agravat iar acesta a fost mutat la Iași

Copilul a fost supus mai multor examinări radiologice, pentru a se vedea gravitatea traumatismelor craniene. În urma diagnosticului pus de medici a fost luată decizia mutării copilului la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. ”Pacienta a fost transportată la Iaşi pe cale terestră, în regim de urgenţă, având în vedere starea gravă. În urma examenului CT s-a evidenţiat un traumatism cranian acut deschis, o fractură la nivelul craniului, otoragie fiind în comă de gradul I. Un fragment osos punea presiune pe o porţiune a creierului”, a precizat medicul Eduard Gurău, pentru aceeași sursă. Mama ei a însoțit-o dar este în stare de șoc și plânge tot timpul. Medicii de la Iași au dat însă o veste bună: fetiţa are şanse să îşi revină, starea ei fiind stabilă.

Citiți și

EXCLUSIV La 92 de ani, dezgropată şi violată în cimitir

Şocant! Un copil de 11 ani a fost violat în cimitir

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net