Copiii talentați la desen sunt premiați pentru lucrările lor. Concursul ”Odiseea Tânărului Artist” va lua startul în 15 iulie

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Copiii talentați la desen au ocazia să se remarce în cadrul concursului ”Odiseea tânărului artist”, cea mai mare competiție din țară dedicată celor mici. Asociația Odiseea va premia cele mai reușite lucrări și le va oferi micilor artiști șansa de a-și expune operele, pentru prima dată, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat artei din România – Art Safari București, ediția 2020.

Concursul se adresează copiilor cu vârste între 10 și 18 ani, iar înscrierile au loc în perioada 15 iulie-20 august 2020. Câștigătorii vor fi anunțați în luna septembrie.

Premii și condiții de participare

Concursul „Odiseea Tânărului Artist” se adresează copiilor cu vârste între 10 și 18 ani, iar valoarea totală a premiilor oferite se ridică la 5.200 de euro, după cum urmează:

* Pentru grupa de vârstă 10-14 ani: locul I – 1.200 de euro, locul al II-lea – 800 de euro, locul al III-lea – 500 de euro;* Pentru grupa de vârstă 15-18 ani: locul I – 1.200 de euro;

În plus, cele patru lucrări de artă câștigătoare vor fi expuse în cadrul ediției 2020 a Art Safari București, care va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în Palatul Pinacotecii Municipiului din București. În plus, Asociația Odiseea va premia alte 30 de lucrări de artă cu câte 50 de euro fiecare.

Ce trebuie să deseneze

Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen) cu tema „Odiseea unui copil” (călătorie, peripeții, trasee imaginare sau reale). Copiii sunt provocați să răspundă prin propria viziune artistică întrebării: „În ce măsură ești TU eroul propriului drum? Care sunt cele mai interesante peripeții prin care ai trecut sau pe care ți le poți imagina?”.

Micii artiști trebuie să se înscrie online pe platforma http://ateliere.odiseea.ro/concurs/

și să înregistreze o fotografie cu lucrarea în intervalul 15-20 august 2020, până la ora 16:00. Jurizarea va avea loc online în perioada  20 august – 1 septembrie 2020. Câștigătorii desemnați vor fi anunțați prin email, în intervalul 2-3 septembrie 2020 și au obligația de a transmite lucrările în format fizic prin poștă/curier, până cel târziu 6 septembrie 2020, către Asociația pentru educație Odiseea (Șoseaua Chitilei, nr. 431, București).

Juriul va fi format din Ioana Ciocan (curator de artă și directorul Art Safari București), Elena Dumitrescu (lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București) și Ionuț Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București).

Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerințele tehnice ale lucrărilor și criteriile de selecție, este disponibil aici: https://bit.ly/2NHU79Y

Mai multe despre Asociația Odiseea: https://odiseea.ro/home

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net