Copiii din blocul morții vor fi externați

7_doctor.jpg

“Micuţii nu sunt afectaţi”, spune medicul Mihai Gafencu
foto: Tion.ro

O veste bună după seria dramelor de la Timișoara! Analizele la care au fost supuşi cei aproape 30 de puști internaţi la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” arată că nici unul nu a fost afectat de substanţa toxică Delicia – Gastoxin, cu care au fost făcute dezinsecția și deratizarea la blocul de garsoniere de pe strada Mioriței nr. 8.

În urma acțiunii întreprinse de firma Bistim Dera pe 15 noiembrie, un bebeluș de 10 zile, un micuț de 3 ani și mama acestuia, în vârstă de 29 de ani, au murit. Sorin Buță, administratorul societății de deratizare, a fost arestat pentru 30 de zile, locatarii imobilului au fost evacuați, iar o echipă de la MApN a efectuat decontaminarea spațiilor de locuit.

Medicul Mihai Gafencu, care este şi specialist în toxicologie, a anunțat vineri că puștii vor fi externaţi, scrie adevarul.ro. Medicul a declarat că în nici unul dintre cazurile copiilor internaţi nu s-a constatat a fi afectat de substanţa toxică despre care se presupune că a provocat moartea celor doi copii şi a femeii de 29 de ani. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1