Copiii care cerșesc la mare stau cu mâna întinsă până la epuizare, sunt desculți, murdari și dorm pe cartoane

copii_cersetori_costinesti.jpg

copii cersetori costinesti
Copiii epuizați ajung să doarmă pe cartoane
Foto: blog Andreea Trandafirescu
Citeste tot despre: 

Ionela, o turistă aflată în Costinești, a scos la iveală o situație dureroasă și dramatică de-a dreptul.În timp plimbărilor pe străzile stațiunii de la Marea Neagră, aceasta a numărat 14 copii trimiși la cerșit, rupți de oboseală, cu haine zdrențuite, ce zăceau întinși pe caldarâm.

Copilăria furată a micilor cerșetori nu pare a-i impresiona pe cei care fac bani de pe urma lor. Ba mai mult, copiii care au și șase-șapte ani sunt lăsați să stea ore în șir cu mâna-ntinsă, murdari, desculți, fără mâncare, pe cartoane pe care cad frânți de oboseală. Cei mai mulți sunt “înarmați” cu câte un cățeluș care să le stârnească și mai tare mila trecătorilor. Nu lipsește nici paharul de plastic în care să le fie aruncate câteva monede sau bancnote care ajung în buzunarele părinților sau ale capilor rețelei.

 

Situația dramatică a fost semnalată de jurnalista Andreea Trandafirescu, pe blogul ei. Aceasta a făcut publică descoperirea turistei Ionela, care și-a petrecut câteva zile din vacanță urmărind situația copiilor-cerșetori.

copii_la_cersit_costinesti.jpeg

copii cersetori costinesti
Copiii scoși la cerșit stau ore întregi cu mâna întinsă și cad frânți de oboseală
Foto: blog Andreea Trandafirescu

 

“Era în zona discotecii Tineretului când primul băiat i-a atras atenția. Zace așezat pe cartoane, cu un pahar de plastic în care strânge bani de la trecători. Nu are mai mult de 7 ani.

Pe aceeași stradă, a observat încă doi copii, tot băieți. Unul de aproximativ 6 ani și altul cu vârstă cuprinsă între 10 și 12 ani, ambii cu pui de căței în brațe, cu pahare de plastic lângă ei. Erau ‘plasați’ aproape de colțul cu Aleea Litoral, tot pe cutii de carton, la distanță de maxim 10 metri unul de celălalt. Aproape de Max Beach a dat peste ofetiță de 8-10 ani cu un cățel lângă ea. Copila dormea direct pe caldarâm, acoperită cu o pătură ponosită. Ziua următoare, în zona gării din Costinești, pe strada Tineretului, în zona Hotelului Ștefania și vis-a-vis de acesta,  a mai văzut 3 copii, 2 băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, tot cu căței în brațe, cerșind bani de la trecători”, se arată pe blogul jurnalistei Andreea Trandafirescu.

copii_cersetori.jpg

Foto: blog Andreea Trandafirescu

Turista care a și filmat situația de la fața locului a încercat să stea de vorbă cu micuții rămași fără copilărie. Toți aveau același discurs: au venit cu sora lor și că nu știu unde se află aceasta, că ar fi din Mangalia și că o așteaptă să vină pentru a pleca cu trenul acasă. Îndemnați să meargă la Poliție, copiii au spus că se tem.

După terminarea “programului”, copiii erau așteptați de doi adulți în parcarea Hotelului Victoria, unde lăsau banii adunați, pentru ca apoi să se întoarcă la posturile lor, de data aceasta cu paharele goale din nou.

Loading...