Copiii, aşteptaţi la proteste! Lanţ uman în jurul Parlamentului

multime_proteste_bucuresti.jpg

proteste bucuresti
Oamenii au ieșit în stradă împotriva ordonanțelor de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal
Foto: Click!

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi. Un "marş al copiilor” este anunţat sâmbătă dimineaţă, când părinţi cu copii sunt aşteptaţi în faţa Guvernului, cu pancarte şi baloane.

Din Piaţa Victoriei, unde pe parcursul zilei sunt aşteptate mii de persoane, se va pleca în marş până în Piaţa Constituţiei, unde manifestanţii vor să formeze un lanţ uman în jurul Parlamentului. Atât sâmbătă, cât şi duminică, în Capitală sunt aşteptaţi oameni din toată ţara.

"Sâmbătă dimineaţă ne trezim cu cei mici şi facem educaţie pentru democraţie. Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi. Un "marş al copiilor” este anunţat sâmbătă dimineaţă, când părinţi cu copii sunt aşteptaţi în faţa Guvernului, cu pancarte şi baloane", este apelul la manifestaţie.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii.

Atât sâmbătă, cât şi duminică în Capitală sunt aşteptaţi să protesteze mii de oameni din toată ţara.

Duminică, la "cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20.00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu "fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • protest

    Românii nu se lasă! După ce duminica trecută, 22 ianuarie, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, în București și în multe alte orașe din țară, iată că protestele nu se opresc. 90.000 de oameni au ieşit în stradă pe 29 ianuarie, în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Sibiu, Iaşi şi alte oraşe din ţară.

  • Imaginaţia românilor nu are limite. De patru zile de când ies în stradă, protestatarii se întrec în idei. Unii şi-au mutat biroul în piaţă, pe modelul “noi d-aicea nu plecăm”, alţii chiar nu pleacă nici noaptea de la serviciu, vezi cazul unor deputaţi ai Opoziţiei. În timp ce unii strigă şi se bat prin pieţe, alţii aleg să protesteze muţi. Adică îşi lipesc leucoplast pe gură.

  • Sunt șanse ca prin newsfeedurile voastre să circule un eveniment în limba bulgară. Este vorba despre o manifestație de susținere a românilor care protestează din cauza ordonanțelor de urgență date de guvernul Grindeanu.

  • protest

    De la momentul în care Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală și proiectul de lege al ordonanței, românii nemulțumiți au început să iasă în stradă. Decizia adoptării a fost făcută marți seara, în jurul orelor 22.00. Imediat, cei care s-au simțit neîndreptățiți au ieșit în stradă.