Copiii aduși luni la Spitalul „Marie Curie” nu au sindrom hemolitic-uremic

Ultima actualizare:

    Copiii au fost aduși din Teleorman
Copiii au fost aduși din Teleorman

Veste bună de la Spitalul „Marie Curie” din București! Copiii transferaţi luni din Teleorman nu suferă de sindrom hemolitic- uremic (SHU), au anunțat medicii.

„În cazul ambilor copii se infirmă sindromul hemolitic-uremic. Sigur că trebuie să revenim un pic la situația celor care se află acum în clinică, trebuie să vă spun că atât copilul de la Mioveni, cât și primul copil de la Fetești, cel care consumase supa de pui, se simt bine și probabil că vor părăsi spitalul în zilele următoare. Singurul copil care rămâne aici și rămâne cu probleme serioase de boală este fetița care a consumat carne din sarmale. Starea ei nu este foarte bună, are sindrom hemolitic-uremic tipic ce va necesita probabil încă zile lungi de dializă peritoneală și alte tratamente care să încerce să amelioreze toată această simptomatologie a bolii, care este proastă, pe mai multe planuri”, a declarat prof. dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a spitalului.

Medicul a mai explicat că vaccinurile nu sunt cauza acestei boli. „Cauza acestei boli se leagă în primul rând de reguli de igienă. Trebuie să avem grijă ce le dăm să mănânce copiilor pe care îi creștem”, a mai spus prof. Bălgrădean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net