Copii, vă aşteptăm în bănci!

Ultima actualizare:
Tanti Mariana vrea ca totul să strălucească  în prima zi de școală
Tanti Mariana vrea ca totul să strălucească în prima zi de școală

Pare linişte, însă, dincolo de zidurile înalte, în şcoli e multă agitaţie. Se face ultima curăţenie generală, se împart manualele pe clase, se ornează, se pregătesc băncile pentru prichindeii din ”clasa zero”. Mai sunt şase zile până începe un nou an şcolar.

Anul şcolar va începe la 12 septembrie, mai devreme cu trei zile decât era până acum. Se vor întorce în bănci 3,2 milioane de copii. Reporterii Click! au fost să vadă cum arată o şcoală de cartier, cu şase zile înainte de deschiderea anului şcolar. Şcoala Gimnazială nr. 31 din cartierul bucureştean Tei a fost construită în anul 1924 şi atunci era cea mai înaltă clădire din zonă.

Sunt verificate  scaunele pentru piticii  din ”clasa zero”
Sunt verificate scaunele pentru piticii din ”clasa zero”

Are 92 de ani, dar arată de parcă a fost construită ieri, pentru că a fost complet renovată. Am găsit un du-te vino continuu. Administratorul împărţea manualele noi pentru ­fiecare clasă. Femeile de serviciu curaţău catedrele, băncile, geamurile şi udau florile din laboratorul de biologie. ”E mult de muncă, dar o facem cu drag. Să fie frumos când vin copiii. Să se bucure din prima zi că au venit la şcoală”, ne-a spus Mariana Ivan, una dintre femeile de serviciu, pe care am găsit-o urcată pe un scaun, ştergând de zor ferestrele.

Într-o clasă unde vor învăţa bobocii de “clasa zero”, administratorul Mircea Fulgeanu verifica dacă scăunelele sunt reglate la înălţimea potrivită. Din tavan atârnă litere, legume, cifre, toate frumos colorate, pe care copiii să le recunoască la ore. “Totul va fi pregătit pentru 12 septembrie, când va începe noul an şcolar. Elevii noştri nu vor uita această zi”, ne-a spus Aurelian Andreicuţ, directorul şcolii.

Clasele au fost  decorate ca să  fie mai plăcute
Clasele au fost decorate ca să fie mai plăcute

Click! spune

Noul an şcolar va începe luni, 12 septembrie, şi va avea doar 169 de zile lucrătoare, faţă de 175 de zile câte au fost anul trecut. Elevii vor avea mai multe surprize. Media din gimnaziu va conta doar 20% la media de admitere la liceu, faţă de 25% cât a fost anul acesta. Repartizarea computerizată se va face într-o singură etapă, iar cei rămaşi fără loc vor fi repartizaţi, de la caz la caz. În premieră, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor avea manuale gratuite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net