Copii maltratați de bunica sadică. Îi bătea fiindcă o contraziceau

Ultima actualizare:

    Bunica bătăușă a recunoscut că i-a agresat pe copii, dar nu va scăpa de dosar penal. Foto: captură stirileprotv.ro
Bunica bătăușă a recunoscut că i-a agresat pe copii, dar nu va scăpa de dosar penal. Foto: captură stirileprotv.ro

Doi băieți în vârstă de 10 și 11 ani, din comuna Măldăeni (Teleorman), aflați în grija bunicii lor, au fost terorizați și bătuți cu bestialitate de aceasta din motive ridicole. Femeia îi lovea cu sadism de fiecare dată când o contraziceau sau când uitau să închidă ușa casei. Poliția a deschis un dosar penal pe numele femeii, iar Direcția de Protecția Copilului s-a sesizat pentru a-i feri pe copii de furia celei care îi avea în plasament.

Alin și Alexandru au rămas fără sprijinul ambilor părinți. Tatăl le-a murit, în timp ce mama a fost decăzută din drepturile părintești. Astfel, bunica băieților a preluat sarcinile creșterii și ocrotirii lor, după ce a convins autoritățile că e capabilă să le ofere o educație acceptabilă. Numai că, în realitate, Maria Lipoveanu s-a comportat cu ei cum nu se poate mai brutal, terorizându-i și bătându-i cu bestialitate cu ce-i pica în mână. Fratele lor mai mare, Iulian, rezultat dintr-o altă căsătorie a tatălui, a filmat cu telefonul mobil una din scenele de teroare pentru a putea dovedi calvarul prin care sunt obligați să treacă cei mici.

„Din instinct am scos telefonul mobil și am început să filmez. Și când am văzut că lucrurile se agită, am băgat telefonul în buzunar și am intervenit. Mi-am apărat unul dintre frățiori și mi-am luat un scaun în spinare. Era destinat pentru copil, să-mi mulțumească mie că altfel își lua scaunul în cap. Pe unul dintre ei, pe cel mic, i-a dat în zona tâmplei. Era vânăt la ochi, vânăt ca lumea. Ea a declarat la Poliție că s-au împiedicat și au căzut”, a declarat Iulian pentru stirileprotv.ro.

Iulian nu a avut parte de acest tratament, căci de el are grijă mama lui. Însă calvarul trăit de cei mici este greu de descris în cuvinte. Bătrâna, care a trecut toate testele comisiei de evaluare și ale instanței, îi bate cu vătraiul sau cu tocătorul de carne. Îi lovește peste față și le adresează cuvinte insuportabile. În tot acest timp, femeia a încasat alocațiile copiilor, dar nu le-a oferit decât un trai sub amenințarea cu bătaia. În prezent e cercetată pentru vătămare corporală și pentru rele tratamente aplicate minorului.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net