Contractele la control! Curățenie generală în primăriile din Capitală

Ultima actualizare:

Luni începe cea mai îndrăzneață campanie de curățire a administrației locale din București. Uniunea „Salvați Bucureștiul” (USB) demarează o amplă acțiune de strângere de semnături în Capitală pentru a-i forța pe edili celor șase sectoare și pe actualul primar general al orașului să facă publice toate contractele de achiziții publice din ultimii trei ani. Reprezentanții USB deplâng situația catastrofală în care a ajuns administrația publică locală ca urmare a „scandalului Oprescu” și susțin că primarii au datoria morală față de alegători să arate cum au cheltuit banii publici în actualul mandat.

Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei debutează luni cu amplasarea a 17 corturi în cele mai aglomerate zone din oraș, distribuite în toate sectoarele orașului de pe Dâmbovița. Bucureștenii sunt așteptați să semneze petiția care are ca scop exercitarea de presiuni asupra tuturor edililor să facă ceea ce este drept, și anume să le arate contribuabililor pe ce s-au dus banii lor în ultimii trei ani. „Prin Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei, USB solicită celor șapte primării ale Capitalei să publice toate contractele de achiziții publice pentru care s-au făcut plăți în ultimii trei ani, să demareze audituri independente, realizate de companii cu reputație solidă, pentru verificarea alocărilor de fonduri din ultimii ani, precum și verificarea de către Agenția Națională de Integritate a averii tuturor directorilor din primăriile bucureștene”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Membrii USB spun că primarii trebuie să iasă în față și să demonstreze că au cheltuit banii publici în interesul cetățenilor, nu în interesul unor companii private apropiate gruprurilor politice. Judecând după cele petrecute recent la Primăria Capitalei, unde există suspiciuni că s-a format un grup infracțional organizat, care beneficia de comisioane de până la 70% din valoarea contractelor finanțate cu bani publici, reprezentanții USB au motive să creadă că același sistem funcționează și la nivelul primăriilor de sector.

„Am ajuns în acel moment în care trebuie să restartăm administrația din București și de aceea îi chemăm pe bucureșteni să vină alături de noi pentru a pune în aplicare Planul de  Curățenie Generală în Primăriile  Capitalei”,  spune Nicușor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al USB. Acesta a precizat că dacă primarii nu se vor conforma doleanțelor cetățenilor, exprimate prin petiția semnată, USB va cere demisia acestora, dar și a consiliilor locale, „pentru complicitate la corupție și incompetență”.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net